Home Lifestyle WANDELROUTE: een pittige stadswandeling door atypisch Aalst

WANDELROUTE: een pittige stadswandeling door atypisch Aalst

Snuif 7 kilometer lang sfeer, een rijke geschiedenis en vooral heel veel cultuur op in de kleurrijke carnavalstad.

Wandeling Aalst
© Jolien Meremans

Deze week toverden we je Flair om tot een heuse outdoorspecial. En omdat we maar geen genoeg krijgen van al dat wandelen – thanks, Miss Rona! – trakteren we je ook hier op een aantal verrassend mooie wandelingen waarmee je op een aangename manier een andere kant van onze grote én kleinere steden leert kennen. We zetten Aalst – vooral letterlijk – op de kaart met deze 7 kilometer lange wandeling.

Naast de vijf wandelingen (mét QR-code) die je deze week in je Flair kan vinden, laten we je ook kennismaken met het vree wijze Gent, fantastisch mooi Mechelen én underdog Aalst. Redactrice Jolien werd geboren en getogen in Aalst, maar deserteerde de Oilsjteneers en verhuisde naar Dendermonde. Dat neemt niet weg dat Aalst haar altijd nauw aan het hart zal liggen. Ze neemt je mee langs de mooiste plekjes van de kleurrijke stad en doet ook jou in zwijm vallen voor de knotsgekke, maar o zo charmante Ajuinenstad. Opgelet: binnen de bebouwde kom is het er verplicht om een mondmasker te dragen.

We stippelden de route voor jou uit. Scroll even naar beneden voor het handige Google Maps-kaartje.

Grote Markt

Geen markt zo mooi als de Grote Markt van Aalst, althans tijdens de krokusvakantie*, want dan is ze dé uitvalsbasis van honderden of zelfs duizenden carnavalisten. Van de Ajuinworp over de bezemdans van de Aalsterse Gilles en de doortocht van de prachtige praalwagens tot de emotionele popverbranding: het gebeurt tijdens de vrolijke driedaagse allemaal op de geplaveide markt. Doorheen de rest van het jaar kan je er elke zaterdagvoormiddag rondstruinen tussen de marktkraampjes, een foto nemen bij het standbeeld van Dirk ‘de zwarte man’ Martens – in ‘t Oiljsters: ‘de zwette maan’ -, in een coronavrije wereld een frisse pint drinken op een van de gezellige terrasjes of gewoon even luisteren naar de klokken van de Sint-Martinuskerk. Kortom: het is de ideale plek om onze historische wandeling door Aalst te starten.

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!