Home Lifestyle WOW: Walibi viert verjaardag met zotte prijzenstunt (die best confronterend is)

WOW: Walibi viert verjaardag met zotte prijzenstunt (die best confronterend is)

Ben je 20 jaar? Dan mag je vrijdag voor 20 euro binnen in Walibi.

© Walibi

Vrijdag 26 juli wordt pretpark Walibi 44 jaar en de Vampire, een van de populairste attracties, 20 jaar. Tijd voor een verjaardagsstuntje, dacht men in Waver. Voor een dag wordt de prijs van je toegangsticketje bepaald door je leeftijd. Jawel, je betaalt evenveel euro’s als jaren die je al op deze aardbol rondloopt. Best confronterend, niet?

Op 26 juli 1975 opende Walibi in Waver voor het eerst de deuren, met als grootste trekpleister de waterskivoorzieningen. Vier jaar later mocht het allemaal iets spectaculairder: de Tornado, een achtbaan met een dubbele spiraal van 360°, was een Europese primeur. Nog twintig jaar later opende de Vampire, een attractie die tot op de dag van vandaag erg populair is bij de bezoekers, vooral door het unieke gevoel dat je krijgt doordat het treintje onder het spoor hangt.

De Tornado (© Walibi)

Walibi viert de verjaardag van het park en de Vampire door op vrijdag 26 juli aan de kassa – niet online – een inkomprijs aan te rekenen die overeenkomt met je leeftijd. Ben je bijvoorbeeld 20 jaar, dan betaal je 20 euro inkom in plaats van de 41 euro die een ticket je normaal kost. Een kind van tussen 1m en 1m40 groot betaalt normaal 36 euro aan de kassa, maar kan vrijdag voor enkele schamele eurootjes binnen. Gezinnen met jonge kinderen sparen dus flink wat uit, al is het voor de ouders waarschijnlijk eerder confronterend om hun korting zo te zien slinken. Hé, elke euro telt, toch?

Frank en zijn collega’s voorspellen voor vrijdag zo’n 36 graden. Ideaal weer voor verschillende ritjes op de Flash Back – de boomstammetjes, in de volksmond – en de Pulsar, als je ‘t ons vraagt.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.