Home Lifestyle Body Waarom jij lijkt te bevriezen op je werk en je collega puft...

Waarom jij lijkt te bevriezen op je werk en je collega puft van de warmte

Heb jij het snel koud?

Hoe komt het dat jij zit te rillen aan je bureau terwijl je collega standaard zijn trui uittrekt bij aankomst? Hier zijn vier mogelijke verklaringen.

1

Je geslacht

Het is niet louter een cliché dat vrouwen het sneller koud hebben dan mannen. Uit een onderzoek van de universiteit van Maryland blijkt immers dat de kerntemperatuur van vrouwen gemiddeld hoger ligt dan die van mannen. Dat betekent dat vrouwen warmte meer gewoon zijn en dus sneller zullen vinden dat het te koud is. Daarnaast zorgt het (gemiddeld) hogere metabolisme van mannen voor een verhoogde bloedstroom, waardoor ze warmer blijven.

2

Je lichaamsbouw

Op vlak van lichaamsbouw komt het op het volgende neer: hoe meer vet je onder je huid hebt zitten, hoe meer lagen je lichaam beschermen tegen de kou. Bovendien hebben kleinere mensen het sneller warm, omdat ze minder lichaamsoppervlakte hebben die aan de koude wordt blootgesteld.

3

Je slaapritme

Slaap je niet genoeg? Dat zou weleens een effect kunnen hebben op hoe snel jij last hebt van de kou. Een studie in het European Journal of Applied Physiology toonde aan dat mensen met een slaapgebrek een daling krijgen in hun lichaamstemperatuur, en het dus sneller koud hebben.

4

Je algemene gezondheid

Naast de bovengenoemde redenen kunnen een aantal medische aandoeningen bijdragen aan een verhoogde gevoeligheid voor kou, van schildklierproblemen tot ijzertekort. Vermoed je dat er iets niet in orde is? Ga dan zeker eens langs bij de dokter.

Bron: Pure Wow

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.