Home Lifestyle MUST FOLLOW: deze 7 vrouwelijke snowboarders geven je zin om nú op...

MUST FOLLOW: deze 7 vrouwelijke snowboarders geven je zin om nú op je board te springen

Waar blijft die eerste sneeuw? 🏂

© Getty

Het snowboard- en skiseizoen staat voor de deur, en dat betekent: tientallen blauwe plekken, een mooi bruin kleurtje en – niet onbelangrijk – après-ski! Om je al een beetje in de stemming te brengen, zochten wij naar enkele vrouwelijke snowboarders die je weer doen wegdromen bij die avontuurlijke slopes, mooie uitzichten en mokken warme chocolademelk (mét Baileys). Wedden dat ze je weer zin geven om zelf je plank van onder het stof te halen?

1. Anna Gasser

Anna Gasser (28) is zonder twijfel een van de beste vrouwelijke snowboarders die je op Instagram kan volgen. De Oostenrijkse schone maakt deel uit van een exclusieve groep vrouwelijke snowboarders die een dubbele flip in de trukendoos heeft zitten. Ze is trouwens de eerste vrouw ooit die een zogenaamde ‘backside double cork’ sprong én ze won een gouden medaille op de Olympische Winterspelen. Anna is een groot voorbeeld voor beginnende snowboarders, en terecht! Haar jaloersmakende foto’s doen daar nog een schepje bovenop.

View this post on Instagram

About yesterday… 🖤 📸 @s4ni

A post shared by Anna Gasser (@annagassersnow) on

2. Chloe Kim

Ook snowboardster Chloe Kim (19) heeft een gouden olympische medaille op haar palmares staan. Klein weetje: ze was amper 17 jaar toe ze die won. Ze wordt net zoals Gasser gesponsord door Burton en is de jongste snowboardster ooit die op het podium van de X Games stond. Ze bewijst dat vrouwen minstens even goed zijn in snowboarden als hun mannelijke wederhelft en toont dat maar al te graag op haar Instagrampagina. Van een portie #girlpower gesproken!

3. Christy Prior

De Nieuw-Zeelandse waaghals Christy Prior (31) staat bekend om haar lenigheid en is niet alleen op een snowboard, maar ook op surfplanken en yogamatten terug te vinden. Ze is een fervente sportster en dat zullen we geweten hebben. Haar Instagramaccount barst van de riskante foto’s en geeft ons zin om ook op een snowboard te springen. In 2015 verbaasde ze met haar kunstjes iedereen op de Burton European Open in Laxx en sindsdien is ze een van de meest besproken vrouwelijke snowboarders.

4. Hannah Teter

Iemand die naast Cristy Prior op het podium mag staan, is Hannah Teter (32). Ook zij doet aan yoga en surfen en overspoelt ons met picture perfect foto’s waar elke sneeuwfanaat jaloers op is. Ze heeft drie olympische medailles en zeven (!) X Game-medailles op haar naam staan én is ambassadrice van de Special Olympics. Eentje om naar op te kijken, dus!

View this post on Instagram

My best friend;) 💙

A post shared by Hannah Teter (@hannahteter) on

5. Torah Bright

Een van de grootste namen in de snowboardwereld, Torah Bright (32), verdient ook ongetwijfeld een plaatsje in je feed. Ze staat bekend om haar agressieve stijl en heeft al heel wat titels op haar naam staan. En alsof dat nog niet genoeg is, won ze in 2010 een gouden olympische medaille in Vancouver en een zilveren medaille in 2014 tijdens de Olympische Winterspelen in Sochi. Torah scheurt ook maar al te graag op haar surfplank én maakt daarnaast graag tijd voor vrienden en familie.

View this post on Instagram

❄️👀

A post shared by Torah Bright (@torahbright) on

6. Aimee Fuller

Snowboarder en levensgenieter Aimee Fuller (28) vertegenwoordigt het Verenigd Koninkrijk en is de eerste vrouw ooit die op de X Games Europe een perfecte dubbele backflip maakte. Aimee heeft ook naast de piste een succesvolle carrière, want de blondine werkt als presentatrice. Wat haar nog net dat tikkeltje stoerder maakt dan haar collega’s? Haar coole motor!

7. Jenny Jones

Jenny Jones (39) is Fullers meest bekende Britse collega. Jones is een oude rot in het vak en misschien wel Engelands meest ervaren vrouwelijke snowboarder aller tijden. Ze is de eerste Britse vrouw ooit die een bronzen olympische medaille won in ‘Slopestyle Snowboarding’ voor dames en is dus een legende in de snowboardindustrie. Ze is een pionier op het gebied van freestyle snowboarden voor vrouwen én deelt haar ervaring maar al te graag met haar fans.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.