Home Lifestyle 5 tips om de goede band met je vriendin ook na haar...

5 tips om de goede band met je vriendin ook na haar bevalling te behouden

3. Verplaats jullie in elkaars situatie.

vriendschap baby
© Andreina Vincentelli via Unsplash

Jullie zijn bff’s en niets of niemand kan daar iets aan veranderen. Tot een van jullie twee moeder wordt. En alléén nog maar mama is. Dankzij deze tips vermijden jullie dat jullie elkaar na de bevalling uit het oog verliezen.

1. Neem elkaar niets kwalijk

Het is oké om een beetje jaloers te zijn op elkaar. Als je beste vriendin plots iemand in haar leven krijgt die al haar aandacht opeist, is het normaal dat jij je een beetje verwaarloosd en daarbij misschien ook schuldig voelt. Omgekeerd is het even goed mogelijk dat die nieuwe mama jou nog benijdt voor je vrije tijd en je leven zonder baby. Jullie moeten allebei op zoek naar een nieuwe manier om die vriendschap te beleven en jullie komen er wel uit. Neem elkaar niets kwalijk en geef elkaar tijd om te wennen aan die nieuwe situatie.

2. Bereid je voor op veranderingen

Je vriendin heeft negen maanden de tijd gehad om te wennen aan het idee dat ze een kindje krijgt, maar voor jou kan het lijken alsof die baby daar plots is. Na negen minuten, ongeveer. Uit het niets. Wees niet te naïef en zet je schrap voor veranderingen. Praat erover met die vriendin, op die manier kan je de valkuilen benoemen en ze ontwijken!

3. Verplaats jullie in elkaars situatie

Voor je elkaar dingen kwalijk begint te nemen, moet je jezelf even in de positie van de andere stellen. Wat als de situatie omgekeerd was? Zou jij onmiddellijk een goed evenwicht vinden? Zou jij het leuk vinden om je verwaarloosd te voelen? Ga niet meteen met de vinger wijzen, maar denk even na over wat jij zou doen. Misschien begrijp je elkaar dan wel beter. Jullie missen elkaar even hard. In heel dit verhaal gaat het om vriendschap, en vriendschap komt van twee kanten. De nieuwe mama mist haar vriendin uiteindelijk evenveel als de vriendin de nieuwe mama mist. Onthoud dat, en weet dat jullie elkaar daarin wel gaan terugvinden. Iedereen heeft uiteindelijk weleens een girls night nodig, dus die komt er wel.

4. Blijf praten met elkaar

Ook al lijkt het soms alsof het enkel over de baby gaat. Jullie zijn vriendinnen, jullie kunnen elkaar steunen en raad geven. Als niet-mama kan je de mama misschien zelfs nieuwe inzichten geven. En omgekeerd!

5. Beschouw het als een kans

Niets blijft ooit hetzelfde, dus ook jullie vriendschap zal evolueren. En in dit geval zal een kindje daar de oorzaak van zijn. Maar zie dat niet als iets wat jullie vriendschap nekt, zie het als een kans om die vriendschap naar een next level te brengen. Jullie zullen misschien een beetje meer op jullie zelf aangewezen worden, maar is dat dan zo slecht?

Lees ook: