Home Lifestyle PRIMEUR: twee vijftigplussers geven jawoord in nieuw seizoen van ‘Blind Getrouwd’

PRIMEUR: twee vijftigplussers geven jawoord in nieuw seizoen van ‘Blind Getrouwd’

'Het wordt een bijzonder intieme versie.'

Blind Getrouwd 2021
© VTM

Het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’ komt later dit voorjaar op VTM, maar de zender licht nu al een tipje van de sluier op. Een van de koppels die deze keer het jawoord geeft, bestaat uit twee vijftigplussers en dat is een primeur voor het romantische programma.

In ‘Blind Getrouwd‘ zie je twintigers of dertigers die het avontuur van hun leven aangaan door in het huwelijksbootje te stappen zonder dat ze hun toekomstige partner ooit gezien hebben. Een blind date, maar dan next level! Wie denkt dat de iets oudere generatie deze gewaagde stap niet durft zetten, heeft het goed mis. VTM verklapt namelijk wat meer over het nieuwe seizoen van het programma en blijkt dat er dit keer twee vijftigplussers meedoen. Ze hebben allebei al de nodige watertjes doorzwommen op liefdesvlak en hebben elk volwassen kinderen. Wie deze twee tortelduifjes zijn, maakte de zender nog niet bekend. Dit koppel is hoe dan ook een primeur voor ‘Blind Getrouwd’. De tweede op twee jaar tijd, want vorig jaar deden Nick en Christophe mee als allereerste holebikoppel.

‘Tweede leven’ starten

Het programma deed vorig jaar een warme oproep aan 45-plussers om zich in te schrijven, want slechts 7 % van de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen waren mensen ouder dan 45 jaar. ‘Je hebt als 45-plusser zeker nog de mogelijkheid om een “tweede leven” te starten’, zei ‘Blind Getrouwd’-experte Sarah Hertens toen. ‘Je kan zelfs nog een langere relatie uitbouwen dan je eventueel tot nu toe gehad hebt. Na je 45ste de liefde – opnieuw – zoeken, dat is de ideale leeftijd om bewust voor eigen geluk te kiezen en te investeren in wat echt van waarde is.’ Hun oproep kreeg dus duidelijk gehoor, want de specialisten vonden een match.

‘Vijftigplussers zijn meestal iets meer gereserveerd en nemen meer tijd om de liefde te laten groeien’, zegt expert Wim Slabbinck in Het Laatste Nieuws. ‘Ook voor de kijker zal het nieuw zijn om te zien hoe alles verloopt, hoe die families elkaar ontmoeten.’ Dit nieuwe koppel zorgt meteen ook voor nieuwe regels. ‘Zo trouwt iedereen met expliciete scheiding van goederen, waardoor er dus geen miserie is met mogelijke erfenissen. Hun kinderen hebben ook allen hun toestemming gegeven.’

Impact coronavirus

Het coronavirus had ook impact op dit programma, maar niet per se in de slechte zin. ‘Het is de meest uitdagende reeks tot op heden geworden’, vertelt VTM-channelmanager Maarten Janssen in Het Laatste Nieuws. ‘En de meest intieme, want er zijn geen uitbundige vrijgezellenfeesten, geen enthousiaste menigte in de stadhuizen en geen grote huwelijksfeesten. De pas gehuwde koppels moesten door de veiligheidsmaatregelen ook meteen helemaal anders gaan samenleven. Veel intenser, want 24 uur op 24, en ook nog eens met thuiswerk. Dat resulteert in ontzettend interessante en boeiende televisie. Ik heb het huwelijksmoment van onze vijftigplussers al gezien. Het heeft me tot tranen toe ontroerd.’ Dat belooft! Het nieuwe seizoen is later dit voorjaar te zien op VTM.

Lees ook: