Home Lifestyle Primeur in ‘Blind Getrouwd’: dan toch een holebikoppel in het nieuwe seizoen

Primeur in ‘Blind Getrouwd’: dan toch een holebikoppel in het nieuwe seizoen

VTM bevestigt dat er na een intensieve zoektocht twee holebi's gevonden werden die een goede match vormen.

© VTM

Het is gelukt: de experten van ‘Blind Getrouwd’ hebben dan toch een holebikoppel kunnen vormen voor het nieuwe seizoen. Het gaat over twee homomannen uit het Gentse die elkaar ondertussen al het jawoord gaven, aldus Het Nieuwsblad.

Na vier seizoenen met in totaal 17 heterokoppels klonk de kritiek op het gebrek aan inclusiviteit te luid en moesten de makers van ‘Blind Getrouwd’ echt op zoek naar een lesbisch of homoseksueel duo. Er werd een aparte oproep gelanceerd, want het percentage holebi’s dat zich spontaan inschrijft bleek de voorbije jaren te klein om een goede match te vinden. En dat is volgens de experten toch nog altijd de hoofdzaak.

Vijfde keer, goede keer, zo blijkt nu. Expert Wim Slabbinck, die meewerkte aan de matching, geeft aan dat het dringend tijd was voor een holebikoppel, maar dat de cijfers tegenwerkten.  ‘In het buitenland zijn er reeds eerder holebi-koppels samengesteld’, zegt Slabbinck. ‘In Australië trouwden in het programma “Married At First Sight” in 2016 al twee mannen, en ook in de Nederlandse versie huwde een homokoppel in 2017.’

‘Ongeveer een vijftal procent van de bevolking is holebi’, gaat Slabbinck verder. ‘En omdat holebi’s maar een dikke 10% van de inschrijvingen uitmaken, is de poule waaruit wij kunnen matchen al jarenlang veel kleiner. Bovendien is het zo dat holebi’s elkaar vaker al kennen, iets waarop we extra moeten screenen. Maar dit jaar hebben we in onze holebi-poule een duo gevonden waarvan we denken dat ze echt potentieel hebben.’ Het succes zou gelegen zijn aan extra inspanningen van de kant van de experten: holebi’s werden uitgenodigd voor individuele infosessies en werden grondiger gescreend, schrijft Het Nieuwsblad.

Het zou gaan om twee homoseksuele mannen uit het Gentse, maar hun identiteit moet geheim blijven omdat de opnames nog lopen. ‘Blind Getrouwd’ zal in het voorjaar te zien zijn op VTM.

Lees ook: