Home Lifestyle KIJKTIP: VIER gaat de spektakelmusical ’14-18’ uitzenden op kerstavond

KIJKTIP: VIER gaat de spektakelmusical ’14-18’ uitzenden op kerstavond

Het is eens iets anders dan die typische kerstfilm!

spektakelmusical VIER
© Photonews

Wilde je de spektakelmusical ’14-18’ heel graag zien, maar is het er uiteindelijk niet van gekomen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want VIER gaat de populaire musical uitzenden op kerstavond.

De spektakelmusical ’14-18’ was razend populair in ons land. Heel wat mensen hebben de show dan al een keertje (of zelfs meerdere keren) gezien. Ben jij destijds niet gaan kijken en heb je daar nog steeds heel veel spijt van? Dan heb je geluk! De televisiezender VIER gaat de show namelijk uitzenden op kerstavond. Na jij je volgegeten hebt met kroketjes kan je dus met een gerust hart de zetel inploffen om vervolgens te genieten van deze indrukwekkende musical.

4 beste vrienden

Zit de verhaallijn wat ver in je geheugen en kan je wel een opfrisser gebruiken? ’14-18’ brengt het verhaal van Jan, Kamiel, Fons en Albert. Vier beste vrienden en gemobiliseerde Belgische soldaten. Aanvankelijk denken zij dat het gevecht van korte duur zal zijn, maar het conflict blijkt veel langer te duren dan ze eerst hadden gedacht. Daarnaast hadden ze ook nooit verwacht dat de strijd zo meedogenloos zou zijn.

De originele voorstelling die geregisseerd werd door Frank Van Mechelen ging in april 2014 al in première. Het was bovendien de eerste musical van Studio 100 met rijdende tribunes. De hoofdrollen waren destijds voorzien voor Jo De Meyere, Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, Peter Van de Velde, Free Souffriau en Louis Talpe.

Lees ook: