Home Lifestyle Matteo Simoni over ‘De Bende van Jan de Lichte’: ‘Het is allesbehalve...

Matteo Simoni over ‘De Bende van Jan de Lichte’: ‘Het is allesbehalve een geschiedenisles’

De acteur vertelt onder meer over de spectaculaire openingsscène, waarin hij meegesleurd wordt door een galopperend paard.

Maandag lanceren DPG Media en Telenet de streamingdienst Streamz, met als grote blikvanger de langverwachte serie ‘De Bende van Jan de Lichte’. In 2018 al ging de historische reeks in wereldpremière op Film Fest Gent en mochten wij hoofdrolspeler Matteo Simoni een paar vragen stellen.

In het najaar van 2016, nog voor hij een patser met een Marrokaans accent was of verliefd werd op zijn Loredana, kon je Matteo Simoni in de bossen van Kluisbergen vinden. Hij nam daar, samen met de crème de la crème van de Vlaamse fictie, ‘De Bende van Jan de Lichte’ op. Matteo speelt Jan de Lichte, een jongeman die na enkele jaren in het leger terugkeert naar Aalst, waar al zijn vrienden verbannen zijn naar het bos. Hij verenigt hen tot een bende die de rijke elite van de stad teistert.

We spraken met Matteo onder meer over de spectaculaire openingsscène van de serie, waarin hij – of toch niet? – meegesleurd wordt door een galopperend paard.

‘De Bende van Jan de Lichte’ is vanaf maandag 14 september beschikbaar op Streamz. Later zal de reeks op VTM uitgezonden worden. 

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.