Home Lifestyle Food VeggieChallenge – Dag 29: vegan tikka masala met rijst

VeggieChallenge – Dag 29: vegan tikka masala met rijst

Minstens zo lekker als het origineel.

vegan tikka masala
© livingthegreenlife.com

EVA vzw daagt je vanaf 1 maart voor de tweede keer uit om meer plantaardig te eten met de VeggieChallenge. Het is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid en voor het milieu. Én het is gewoon superlekker! Kan je wel wat inspiratie gebruiken om telkens iets heerlijk op je bord te toveren? Wij voorzien je elke dag van een recept zonder vlees en vis. Het recept van de dag: vegan tikka masala met rijst.

Dertig dagen lang als flexitariër, vegetariër of veganist leven onmogelijk? Niet met deze recepten! Ze zijn lekker, én simpel klaar te maken. Zo doorsta je de VeggieChallenge met glans.

PS om het toegankelijk te houden hebben we zorgvuldig veggie en vegan recepten geselecteerd die geen vis en vlees bevatten, maar eventueel wel kaas (met dierlijk stremsel) bijvoorbeeld. Wie helemaal vegetarisch wil eten, moet ook letten op instinkers zoals gelatine en dierlijk stremsel, en dus ook bepaalde kazen schrappen van het menu. Wie veganistisch wil eten, moet alle dierlijke producten van het menu schrappen. Meer info hierover vind je hier.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 200 g rijst
  • 3/4 bloemkool
  • 3 el olie
  • 3 tl garam masala kruiden
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 snufje zout
  • 1 blik rode linzen
  • 2 el kokosyoghurt
  • 1 el ahornsiroop
  • cashewnoten

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de bloemkool in mooie kleine roosjes. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en schep ze om met wat olie en 3 theelepels garam masala. Bak de roosjes 25 à 30 minuten in de oven.
  4. Snijd de uit, knoflook en gember fijn. Verwarm 1 eetlepel olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember.
  5. Voeg de overige kruiden en de tomatenblokjes toe. Laat het sudderen op laag vuur voor 15 minuten. Breng op smaak met zout.
  6. Voeg, als de bloemkool uit de oven is, deze samen met de linzen toe aan de saus. Laat het nog 10 minuten door sudderen.
  7. Verdeel de rijst over twee diepe borden. Schep de saus ernaast. Maak met de ahornsiroop swirls in de kokosyoghurt. Voeg eventueel cashwnoten toe voor een extra bite.

Bron: livingthegreenlife.com

Check hier onze andere VeggieChallenge-recepten.

Lees ook: