Home Lifestyle Food MUST FOLLOW: 13 vegan Instagramaccounts die je kunnen inspireren

MUST FOLLOW: 13 vegan Instagramaccounts die je kunnen inspireren

Wedden dat je niet zal weten welk recept/product eerst uit te proberen?

vegan instagramaccounts
© Ella Olsson via Unsplash

Heb jij na die twee maanden elke dag koken ook geen inspiratie meer om een lekker gerecht op tafel te toveren? Idem dito! Daarom verzamelden wij 13 vegan Instagramaccounts die je kan volgen voor je dagelijkse dosis foodinspiratie. Wedden dat je niet zal weten welk recept/product eerst uit te proberen?

@meerdansla

Dit account laat zien dat vegan en gevarieerd koken helemaal niet moeilijk is én dat het superlekker is. Wij weten wat ons ontbijt wordt morgenochtend!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

@avantgardevegan

Vegan chefkok Gaz Oakley post op zijn Instagramaccount dagelijks food pics waarvan je instant begint te watertanden. Ondertussen heeft hij op YouTube al meer dan 1 miljoen abonnees. Hij bracht ook al drie kookboeken uit waarin je verschillende overheerlijke gerechten terugvindt. Zijn vegan lasagne is een echte aanrader!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

@bosh.tv

Op hun platform Bosh! maken de Britse Ian en Henry gerechten waarvan je instant gaat watertanden. De recepten zijn makkelijk te volgen aan de hand van hun korte video’s.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

@lilyjoan_relish

Lily Joan Roberts, chefkok bij en mede-oprichtster van Bar d’Henri in Antwerpen, deelt op haar Instagram regelmatig tips en recepten voor iedereen die geïnteresseerd is in een plant-based lifestyle. Zo liet ze tijdens de lockdown bijvoorbeeld zien hoe je zelf fermenteert, hoe je gemberbier maakt en hoe je van kikkererwtensap chocolademousse maakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

@livingthegreenlife.nl

Sanne en het team van Living The Green Life zijn verantwoordelijk voor dit plantaardige platform in Nederland. Ze willen laten zien dat veganistisch eten geen uitdaging is. Onder de titel Easy Vegan brachten ze ook al drie kookboeken uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

@tryvegan.be

Try Vegan is een initiatief van Eva vzw waarbij ze in de maand november een vegan challenge lanceren. Maar op het Instagramaccount kan je het hele jaar door terecht. Een aanrader voor wie houdt van lekker vegan eten, uitdagingen en inspiratie.

View this post on Instagram

Pasta diabolique with tempeh ?⬇️⁠ ⁠ Serves 4 people: ⁠ ◽Heat up a tablespoon of olive oil and glaze a finely chopped onion in it. Add a clove of garlic, some chili flakes to taste and 200g of tempeh. ⁠ ⁠ ◽After 3 minutes, add curry powder, smoked paprika and coriander powder (optional!) to taste. Stir well.⁠ ⁠ ◽Add a bell pepper, a small zucchini and 250g of mushrooms (all chopped into cubes). Optional: add a bit of cognac and stir well.⁠ ⁠ ◽After 2 minutes, add 150ml of water and 150ml of ketchup. Let everything simmer for about 10 minutes.⁠ ⁠ ◽Add 200ml of unsweetened plantbased cream (such as soy or cashew) to your vegetables and let simmer for five minutes.⁠ ⁠ ◽Serve with pasta and fresh herbs. ⁠ ⁠ ✅Tip: save this recipe for later ?⁠ ⁠ #EVA #BEVegan #VegansOfBelgium #dietchangenotclimatechange #plantbaseddiet #plantbased #freerecipes #foodshare #veganism #plantbasedlifestyle #tryvegan #veganfood #vegansofantwerp #vegansofbrussels #veganinspo #veganfoodlovers #veganchallenge #veganforbeginners #veganforlife #vegangent #veganmechelen #veganquotes #veganmotivation #vegantransition #foodie #veganpower #vegantips #pasta⁠

A post shared by Try Vegan (@tryvegan.be) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

@lisagoesvegan

Lisa Stel is al jaren vegan en wil naar eigen zeggen haar volgers inspireren om (vaker) plantaardig te eten. Niet enkel op haar Instagramaccount, maar ook op haar bijhorende website vind je tal van recepten en tips. Ondertussen heeft ze ook al twee boeken uit: ‘Lisa goes vegan’ en ‘Vegan comfortfood’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

@huh_is_this_vegan

Sta je soms in de winkel en heb je geen idee waar te beginnen? Dit account tipt producten die je in de supermarkt vindt en waarvan je niet had verwacht dat die vegan zouden zijn. Een klein nadeel: aangezien dit een Nederlands account is, zijn niet alle winkels en niet alle producten bij ons te vinden. Toch kan het je al goed op weg helpen! En als je binnenkort weer naar Nederland mag, heb je het perfecte excuus om dat te doen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

@elavegan

Als je elke dag een recept wil zien verschijnen waarvan je instant begint te watertanden, moet je Michaela Vais volgen op Instagram. Als je haar foto’s ziet, moet je twee keer checken voor je zeker bent of het echt vegan is. Alles ziet er zo lekker uit!

View this post on Instagram

Happy Tuesday guys! Who wants a bowl of this delicious Lentil Stew with pan-roasted potatoes? So comforting and yummy! ? . The recipe link for the pan-roasted potatoes and lentil stew is in my highlighted Insta stories (@elavegan). Or google "Roasted Potatoes Elavegan". . Enjoy the rest of your day! ?? . https://elavegan.com/pan-roasted-potatoes/ . . . ?? Hallöchen ihr Lieben! Wer möchte auch etwas von diesem Linseneintopf mit Bratkartoffeln abhaben? Es war so unglaublich lecker! ? . Das Rezept für die Bratkartoffeln habe ich in meinem Profil (@elavegan) verlinkt und auch in meinen Insta Stories. Dort findet ihr auch das Rezept für den Linseneintopf. . Ich wünsche euch einen tollen Dienstag Abend! ?? . . . . . . . #roastedpotatoes #vegandinner #lentilstew #potatoes #whatveganseat #plantbased #veganlunch #healthyfood #glutenfreefood #veganfood #vegansofig #glutenfreevegan #foodblog #foodblogger #eeeeeats #cleaneating #cleaneats #bestofvegan #veganbombs #buzzfeast #foodgawker #huffposttaste #MakesMeWhole #veganbowls #feedfeed #f52grams

A post shared by Michaela Vais | Vegan Food ♡ (@elavegan) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

@thefeedfeed.vegan

Hier vind je een verzameling van recepten van vegans wereldwijd. Met de hashtags #feedfeed kan men namelijk het account taggen en dan uitgelicht worden met hun recept. Zo krijg je een heleboel inspiratie van verschillende talenten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

@thebestofvegan

Ook dit account verzamelt recepten van verschillende veganisten, maar daarnaast vind je er ook tips voor restaurants, tutorials en interviews.

View this post on Instagram

Crispy bottom Veggie Buns by @woon.heng ? . ⁣ (makes 10 buns)⁣ Dough ⁣ – 300g [~2 1/2 cups] all-purpose flour (see notes below if using cups)⁣ -175ml [3/4 cup] hot boiling water⁣ – pinch of salt⁣ Filling:⁣ – 1/2lb (250g) green beans, chopped⁣ – 16oz firm tofu, pressed & mashed⁣ – 1 small carrot, finely chopped⁣ – a handful of chopped cilantro⁣ – 2 teaspoons toasted sesame oil, 1 teaspoon salt, a few shakes of white pepper⁣ Other ingredients: oil for cooking, sesame seeds, chopped green onion⁣ ⁣ 1.To make the dough, mix flour & salt in a large bowl until well combined. Make a well in the middle & pour in hot water. Using a spatula, fold in all flour until a shaggy dough forms with no dry spots of flour in the bowl (if it does, add cold water, 1 tablespoon at a time). Transfer flour to a cleaned surface & knead until a smooth dough forms, about 10mins. Cover with a damp towel & rest for 30 mins.⁣ 2. Meanwhile, place tofu in a cheesecloth bag & wring out all the liquid. Saute chopped green beans with 1 teaspoon oil in a pan for about 1-2 mins. Add green beans into a bowl along with tofu, carrot & seasoning ingredients. Mix well & divide the mixture into 10 portions & form it into a patty-like shape.⁣ 3. When ready, dust flour on the surface, roll dough into a log & divide into 10 equal balls.⁣ 4. To assemble, take one dough, flatten it with your palm & roll into a wrapper, about 4.5 inches diameter by keeping the middle part thicker Place one filling patty in the middle & pleat to seal. Dab the smooth side with water then gently press in some sesame seeds.⁣ 5. To cook the buns, heat a non-stick pan (used 10") with 3 tsp oil. Slightly flatten each bun with your palms & place them in the pan. Fit as many as you can in one layer. Cook until the bottom turns golden brown, flip & add 1 to 1.5 cups of hot water (be sure water covers > than 1/3 of the bun's height). Cover with a lid, preferably glass & turn heat to low-med. Cook until all water has been absorbed, about 3-5mins. Alternatively, preheat oven to 375F (195°C) & brush a little oil on the side of the buns & bake for about 20-25 mins or until golden brown, flipping in between. Continued below ⬇️

A post shared by Best Of Vegan | Vegan Recipes (@bestofvegan) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

@cheaplazyvegan

Vegan eten duur en moeilijk? Nee hoor! Dat bewijst Cheap Lazy Vegan door recepten te posten die niet enkel goedkoop, maar ook gemakkelijk te maken zijn. Je hoeft dus geen chefkok te zijn om hiermee aan de slag te kunnen gaan!

View this post on Instagram

Buffalo Tofu Wrap with sautéed kale and peppers ? random concoction created from leftover breaded tofu (a recipe from one of my recent videos) ? I love repurposing my leftover ingredients and meals for a different meal!! This was a perfect example of how delicious it could be ? Check out my new YouTube video to see "what I ate in a day" as a vegan ❤️⠀ .⠀ .⠀ .⠀ #cheaplazyvegan #vegan #vegansofig #veganism #veganeats #veganfoodie #foodie #veganfoodporn #foodporn #whatveganseat #plantbased #plantstrong #vegandiet #vegansofinstagram #bestofvegan #veganfoodshare #foodgasm #foodshare #gamechangers #healthy #feedfeed #quarantinerecipes #quarantine #comfortfood #quarantinefood #tofu

A post shared by Cheap Lazy Vegan (@cheaplazyvegan) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

@veganbowls

Als je het ons vraagt, is er om een of andere reden iets fijn en geruststellend aan het eten uit een kommetje. Het geeft ons meteen een gezellig gevoel. Op dit account vind je tal van recepten die geserveerd worden in een kom. Het ziet er niet alleen lekker uit, maar staat ook nog eens mooi op je Instagramaccount.

View this post on Instagram

?Open Mushroom Burger? Featuring a mouthwatering marinated mushroom patty, dehydrated beetroot & corn burger patty, tomato relish, tahini, fresh veggies, avo & sauerkraut ? all the goodies in one beautiful Coconut Bowl! What more could you want? ​​⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ​Maybe some more @coconutbowls? Well… we've got the perfect fix, BUNDLE & SAVE with out best-selling ECO STARTER SET featuring 8 incredible gifts from nature! Swipe to check it out and tap this post to purchase! ​​⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⭐✨ ​All yours today for just $39.95 ($65 Value) ⭐✨ ​​⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ​? : @plantyourstance ​ ​#coconutbowls #veganbowls #ecostarterset #plantbasedfood

A post shared by Vegan Bowls™ | Vegan Recipes (@veganbowls) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.