Home Lifestyle Food VeggieChallenge – Dag 14: met deze vegan gourmetreceptjes maak je het gezellig...

VeggieChallenge – Dag 14: met deze vegan gourmetreceptjes maak je het gezellig binnen

Bewijs dat alles zonder vlees kan!

vegan gourmet
© Living the Green Life

EVA vzw daagt je vanaf 1 maart voor de tweede keer uit om meer plantaardig te eten met de VeggieChallenge. Het is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid en voor het milieu. Én het is gewoon superlekker! Kan je wel wat inspiratie gebruiken om telkens iets heerlijks op je bord te toveren? Wij voorzien je elke dag van een recept zonder vlees en vis. Recept van de dag: vegan gourmet!

Dertig dagen lang als flexitariër, vegetariër of veganist leven onmogelijk? Niet met deze recepten! Ze zijn lekker, én simpel klaar te maken. Zo doorsta je de VeggieChallenge met glans.

PS om het toegankelijk te houden hebben we zorgvuldig veggie en vegan recepten geselecteerd die geen vis en vlees bevatten, maar eventueel wel kaas (met dierlijk stremsel) bijvoorbeeld. Wie helemaal vegetarisch wil eten, moet ook letten op instinkers zoals gelatine en dierlijk stremsel, en dus ook bepaalde kazen schrappen van het menu. Wie veganistisch wil eten, moet alle dierlijke producten van het menu schrappen. Meer info hierover vind je hier.

Paddenstoelen met gnocchi

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 tl kokosolie
  • 1 handjevol gnocchi
  • 1 handjevol gemengde paddenstoelen
  • 1 snuifje peper
  • 1 el plantaardige room
  • 1 tl bieslook

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de kokosolie in twee gourmetpannetjes.
  2. Voeg de gnocchi en paddenstoelen toe. Bak ongeveer 5 minuutjes.
  3. Voeg de peper, plantaardige room en bieslook toe en bak nog eens 5 minuutjes. Geniet!

Burgersalsa

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 plantaardige burger, bijvoorbeeld van De Vegetarische Slager
  • 1 tl olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handjevol cherrytomaatjes
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 handjevol verse koriander

Hoe maak je het?

  1. Snijd de burger in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in twee gourmetpannetjes en verdeel hierover de burgerstukjes met de tomatenpuree.
  3. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Verdeel ook deze ingrediënten over de pannetjes.
  4. Bak ongeveer 5 minuten.
  5. Snijd de tomaatjes in vieren.
  6. Haal de burger uit de pannetjes en verdeel over twee borden. Meng op de borden met de tomaat en chilivlokken. Werk af met een beetje verse koriander.

Ananas in ahornsiroop

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 tl kokosolie
  • 2 handjesvol ananasblokjes
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 bolletjes citroensorbetijs

Hoe maak je het?

  1. Verhit de kokosolie in twee pannetjes. Verdeel de ananas en ahornsiroop erover.
  2. Laat ongeveer 5 minuten pruttelen.
  3. Serveer met een bolletje citroensorbetijs.
Bron: Living the Green Life

Check hier onze andere vegetarische recepten.

Lees ook: