Home Lifestyle Food YUM: met deze vegetarische side dish word jij de held van de...

YUM: met deze vegetarische side dish word jij de held van de feestdagen

© Getty

Vreugdesprongetje: nog 36 dagen en het is Kerstmis! Ben jij ook al gretig aan het zoeken naar het perfecte feestmenu, maar heb je geen idee wat je die vegetarische vrienden en familieleden kan voorschotelen? Omdat ook wij staan te popelen om onze menu al eens uit te testen, zochten we naar de perfecte vegetarische side dish.

Warme appels met cranberries of boontjes met spek, het zijn bijgerechtjes die tijdens de feestdagen sowieso wel ergens op het menu staan. Nochtans bestaan er nog heel wat andere lekkere en feestelijke side dishes die ook een plaatsje op de versierde tafel verdienen. Wat dacht je van in boter gebakken wortels met kaneel? Kwestie van voorbereid te zijn – en  nu al zin te hebben in Kerstmis – testen wij ze vanavond al eens uit!

Handig: je kan het gerecht al voorbereiden en in de koelkast bewaren, tot het tijd is om het in de oven te steken.

Wat heb je nodig?

 • 15 wortelen
 • 80 g zachte boter
 • 80 g suiker
 • 1 tl keukenzout
 • 1 tl kaneel
 • 1 el sinaasappelsap
 • 90 ml heet water
 • Eventueel een handjevol verse peterselie

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor op 175°C.
 2. Schil de wortelen en verwijder de topjes. Verdeel ze daarna in een rechthoekige ovenschaal.
 3. Mix de zachte boter, de suiker, het zout en kaneel. Voeg het water en het fruitsap tijdens het mixen geleidelijk aan toe.
 4. Giet het mengsel over de wortelen en kruid eventueel bij met een beetje peper. Bedek de ovenschotel met een velletje aluminiumfolie en zet hem 90 minuten in de oven.
 5. Haal de ovenschaal uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en schik de wortels over de borden. Overgiet ze daarna met een beetje van het overgebleven sap uit de ovenschaal.
 6. Werk af met de verse peterselie.
 7. TIP: je kan ook een paar uien in de ovenschaal leggen om samen met de wortelen te serveren.
Recept: Popsugar.

Lees ook: