Home Lifestyle UITGETEST: vakantie met kleine kinderen, Center Parcs. Hemel of hel?

UITGETEST: vakantie met kleine kinderen, Center Parcs. Hemel of hel?

Voor de liefhebbers: boek je verblijf nu met korting!

Processed with VSCO with c1 preset

Vakantie. Boeken lezen, uitgaan, lang slapen. Het leukste dat er is. Tot er kinderen komen, en je plots als een gek zonnehoedjes aan het dichtsjorren bent op kale babyhoofdjes, zonnecrème smeert tot je kind de vetlaag van een pinguïn heeft en je om vijf uur ‘s ochtends met een huilend kind aan het ontbijtbuffet staat te knarsetanden. Redactrice Lisa heeft haar deel van mislukte vakanties met kinderen gehad – lees: een vliegtuig vroeger naar huis nemen – en is nu op zoek naar de àllerbeste vakantie met kinderen.

Test 1: Een verblijf in Center Parcs, De Vossemeren.

‘Ik heb geleerd dat je de wereld in twee groepen kunt verdelen: de lovers van bungalowparken en de haters. In mijn gezin ben ik de lover, en mijn man de hater. Na een Renault Kangoo zwoer hij me dat een verblijf in Center Parcs voor hem het breekpunt van onze relatie zou zijn, maar alles voor de wetenschap, dus sleepte ik hem mee naar het bungalowpark der bungalowparken. Na drie dagen gemopper: vijf dingen die je tegen een hater moet zeggen om hem/haar te overtuigen een bungalowpark tòch een kans te geven.

1. Uit eten gaan, het kan

Ok, écht ontspannend kon je ons dinertje in Nonna’s in de Market Dome niet echt noemen. Maar we hebben  geen last gehad van onze kinderen. Millie (3) en Toots (2) stoven samen met andere kinderen rond en speelden met pizzadeeg rond een grote tafel in het midden van het restaurant, inclusief koksmuts en deegrol. Wij dronken een gin-tonic, aten een warme (!) en nog knapperige pizza en het was ons meest romantische dinertje in tijden. Dat is niet zo zielig als het hier klinkt: ouders van kleine kinderen weten dat je de successen moet vieren als ze zich aandienen. Meerdere knievallen voor het personeel trouwens, dat stoïcijns kalm blijft tussen 20 met-pizzadeeg-knoeiende kinderen en zo de ouders rust gunt.

2. Terrassen zonder stress, oh yes

Het ‘Grand Café’ ligt vlak aan het podium waar om de zoveel tijd een show wordt opgevoerd. Onze kinderen keken flink naar Orry – het groenharige mannetje en onze nieuwe beste vriend – en zijn vrienden en wij konden vlakbij rustig iets drinken en bitterballen eten. Dat de kleinste pintjes 33 cl zijn, zal zeker ook tot ons geluk bijgedragen hebben.

3. Er is altijd wel iets te doen

Download sowieso de handige app, Planet Center Parcs, want daar vind je alle activiteiten van de dag en kun je er ook op inschrijven. Elk uur valt er wel iets te beleven, voor elke leeftijd. Onze kinderen zijn gemiddeld vanaf 5 uur wakker, dus stonden wij om 9u gewassen en gekleed bij de kinderboerderij om de dieren eten te geven. Aansluitend gingen we flamingo’s kijken in de Market Dome, een ritje maken op een pony, fietsen en boodschappen doen in de supermarket. En dan was het tijd voor de lunch. Er zijn zelfs knutseluurtjes die je samen – of als je kinderen iets ouder zijn, alleen – met je kinderen kunt doen. Ook Discovery Bay mag je niet missen: een binnenspeeltuin met zand, water, kruipmogelijkheden en één en al avontuur. Je hoeft geen tiener te zijn om hier tijd door te brengen!

4. Het zwembad, natuurlijk

Dit vond mijn man het meest verschrikkelijke onderdeel van het hele weekend, maar dat is omdat hij algemeen niet houdt van zwemmen. Dat hij dus toch in zwembroek aan het overbevolkte kinderzwembad ging zitten, zal ik altijd als een daad van grote, alleroverwinnende liefde zien. Maar kijk nu toch eens naar die tootjes van die kinderen. Daarvoor doen we het toch, niet? Tip: als je om 10u aan het zwembad bent, heb je een half uur rust. De grote massa volk komt iéts later. En na een uur kinderbad, golfslagbad en eventjes bekomen in de hot tub, heeft iedereen het wel gehad.

5. Ze slapen. Veel.

Onze kinderen zijn berucht om de weinige uren slaap die ze nodig hebben. Wij om de vele slaap die we nodig hebben. Dat we geen match made in heaven zijn, is een understatement. In Center Parcs groeiden we zowaar naar elkaar toe: ze sliepen ‘s nachts nog steeds niet beter – want ja, andere omgeving – maar vielen overdag wel als een blok in slaap na het zwemuurtje. Ze sliepen zelfs eens drie uur aan een stuk. Zélfs mijn man vond dat het geploeter in het zwembad waard.

Het verdict:

Voor de kinderen verdient deze vakantie een dikke 9 op 10. Er valt zoveel te beleven dat ze nog altijd praten over het ‘kakantiehuisje’ waar ze op het bed hebben mogen springen, in bad zijn geweest, uren hebben gezwommen, gewandeld en vooral: veel tijd met hun ouders hebben kunnen doorbrengen. Voor de ouders geef ik het een mooie 8 op 10, op voorwaarde dat je wéét dat je ernaartoe gaat om de kinderen gelukkig te maken. Waar vind je een plek waar je én flamingo’s, én drieëndertigers én een hot tub combineert? Inderdaad: there’s no place like Center Parcs.

Zin in een weekendje weg met het hele gezin? Via Shedeals boek je nu je verblijf met vroegboekkorting! Wist je trouwens dat je een verblijf in Center Parcs kunt betalen met ecocheques? Een win-win: je bent van die cheques af én je maakt je kinderen gelukkig.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.