Home Lifestyle EINDELIJK: Uber wordt volgende week in heel Vlaanderen gelanceerd

EINDELIJK: Uber wordt volgende week in heel Vlaanderen gelanceerd

En dat is nog lang niet alles, want daarnaast zal Uber 10.000 gratis ritten voor ziekenhuispersoneel subsidiëren.

Uber België
© Charles Deluvio via Unsplash

Tijd voor goed nieuws, want naast de ontknoping van ‘The Masked Singer’ – Gio Kemper is sowieso Duiker, toch?! – hebben we nog iets om naar uit te kijken: in België wordt de transportservice van Uber volgende week in heel Vlaanderen gelanceerd. Hallelujah!

De voorbije weken, of zeg maar maanden, kregen we de ene onaangename verrassing na de andere voorgeschoteld. Tijd om daar verandering in te brengen, moeten ze bij Uber gedacht hebben, want de taxi’s van de transportservice zullen vanaf volgende week maandag (9 november) niet alleen in Brussel, maar in heel Vlaanderen rondrijden. En daar stopt het goede nieuws niet, want om de essentiële ritten van het ziekenhuispersoneel te ondersteunen, zal Uber via UberMedics 10.000 gratis ritten voor hen subsidiëren.

Antwerpen, Gent en Leuven

We kunnen vanaf volgende week via de applicatie van Uber dus een UberX bestellen. Waarom de service nu gelanceerd wordt? Naar eigen zeggen om veilige en noodzakelijke deur-tot-deur-reizen mogelijk en extra toegankelijk te maken. Met het uitzetten van de app in heel Vlaanderen hopen ze privéautobezit te ontmoedigen, wat uiteraard een positieve impact kan hebben op ons milieu. De laatste jaren was er in Vlaanderen al enorm veel interesse in de diensten van Uber. De applicatie wordt intussen al een tijdje in Brussel gebruikt, terwijl andere grootsteden op hun honger bleven zitten.

Tot nu, want je zal de UberX’en niet alleen zien rondrijden in Antwerpen, Gent en Leuven, maar ook in de rest van Vlaanderen, al zal de beschikbaarheid in die drie studentensteden wel het hoogst zijn. ‘Ik geloof dat we het vervoer in Antwerpen, Gent, en Leuven efficiënter en toegankelijker kunnen maken, de files kunnen verminderen en professionele chauffeurs nieuwe verdienmogelijkheden kunnen bieden’, aldus Laurent Slits, Hoofd van Uber België. ‘Consumenten vragen al jaren om betrouwbaar, comfortabel en toegankelijker vervoer in Vlaanderen. Vooral in deze moeilijke tijden zijn wij er om je veilig overal naartoe te brengen.’

En veilig wordt het zeker, want Uber heeft een reeks hygiënische veiligheidsvoorzieningen en maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat zowel de klanten als de chauffeurs veilig kunnen reizen. Er moet in de wagen een mondmasker gedragen worden, de gebruikers van de app worden er voortdurend aan herinnerd dat ze hun handen moeten ontsmetten en dat ze de ramen tijdens de rit kunnen openzetten én de taxi’s zullen ook voorzien worden van ontsmettingsmiddelen en scheidingswanden.

Een volledige handleiding voor de applicatie vind je hier. Je kan Uber downloaden voor iOS en voor Android.

Lees ook: