Home Lifestyle True verliest na mishandeling 2 pootjes en wordt nu therapiehond

True verliest na mishandeling 2 pootjes en wordt nu therapiehond

Het beestje zal mensen helpen die net als hem ook een of meerdere ledematen verloren.

© andreas wagner via unsplash

True werd zwaar mishandeld door zijn vorige eigenaar en verloor daardoor zelfs zijn 2 voorpoten. Erin adopteerde de tweejarige hond en geeft het beestje alle liefde die hij verdient. Ze traint hem nu om therapiehond te worden voor mensen die net als True een ledemaat verloren.

True was het slachtoffer van zware dierenmishandeling. Zijn vorige baasje was een drugsverslaafde die op een dag de twee voorpoten van de hond afkapte omdat het beestje een put in de tuin wilde graven. Gelukkig konden de buren True redden en brachten ze hem naar een opvangcentrum in Oekraïne.

Daar werd hij onmiddellijk geopereerd en moest hij enkele maanden revalideren. Toen True genezen was van zijn ernstige verwondingen namen ze contact op met Cause 4 Paws, een Canadese organisatie die mishandelde dieren opvangt en een nieuw baasje voor hen probeert te zoeken.

Kleine rolstoel

Erin Blaak uit Californië las het verschrikkelijke verhaal van True op Facebook, en ze besloot samen met haar vriend om hem te adopteren. Sinds december vorig jaar maakt hij deel uit van hun gezinnetje – ze hebben al twee honden – en geven ze True alle liefde die hij verdient.

Het gaat fantastisch met True. Hij probeert zoveel als mogelijk rond te huppelen op zijn twee achterpootjes, maar dat is natuurlijk enorm lastig. Daarom zamelde Erin geld in om een kleine rolstoel te laten maken. Hij leert nu volop hij hoe zich moet voortbewegen met dat ‘accessoire’.

Vreugde en plezier

De hond heeft ondanks zijn zware verleden een enorm zacht karakter en is een echte knuffelbeer. Daarom traint Erin hem momenteel als therapiehond. Zo kan hij mensen die hetzelfde ondergingen als hem, en ook een of meerdere ledematen missen, helpen.

‘Hij kan opnieuw vreugde en plezier brengen bij mensen die door een moeilijke periode gaan nadat hun been of arm werd geamputeerd’, vertelt Erin aan Metro. ‘True doet niets liever dan mensen gelukkig maken, net als ik. We kunnen dus geen betere manier bedenken om onze tijd door te brengen.’

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.