Home Lifestyle TREND: deze miniatuurcactusjes veroveren je woonkamer

TREND: deze miniatuurcactusjes veroveren je woonkamer

Té schattig!

De allernieuwste interieurtrend zijn miniatuurcactussen. Ze zijn amper een vingernagel groot, maar ze hebben een gigantisch schattigheidsgehalte. De plantjes hebben bovendien erg weinig verzorging nodig.

We waren al gek op grote en kleine cactussen, maar nu zijn er ook miniatuurexemplaartjes. De plantjes zijn tussen de 2,5 en 5 centimeter groot. Ze bestaan in verschillende vormen en kleuren, maar hebben allemaal één ding gemeenschappelijk: ze zijn superschattig!

Vrolijk

De kleine prikkers hebben zelfs allemaal een eigen naam zoals Herbie, Rosita, Hugo of Fernando. Je kan ze online kopen bij Etsy voor zo’n 13 euro per plantje. Niet goedkoop voor een cactus die amper de grootte heeft van je duim, maar we verzekeren je dat je vrolijk wordt door er enkel nog maar naar te kijken. Je krijgt er ook een tof keramieken minipotje bij.

Verzorging

Een voordeel van deze miniatuurcactussen is dat ze naast weinig plaats, ook heel weinig verzorging nodig hebben. Je hoeft ze maar een kwartje van een theelepel water te geven elke maand. Superhandig! Het is dus haast onmogelijk om deze plant te laten wegkwijnen.

Lees ook: