Home Lifestyle Vlekken op je favoriete totebag? Zo krijg je hem weer proper

Vlekken op je favoriete totebag? Zo krijg je hem weer proper

Hoe lang is het geleden dat jij je herbruikbare tassen nog eens hebt gewassen?

totebag
© Kevin Grieve via Unsplash

Heel wat mensen hebben thuis ondertussen – al dan niet bewust – een grote verzameling totebags of herbruikbare tassen liggen. We sleuren ze mee naar ons werk, doen er boodschappen mee of gebruiken ze als sporttas. Wat we dan weer wel vergeten is dat we deze zakken regelmatig moeten wassen. Hoe je dat precies moet doen, hebben wij hieronder alvast op een rijtje gezet.

We staan er vaak niet bij stil, maar herbruikbare tassen – zeker als je ze voor verschillende doeleinden gebruikt – zijn een bron van bacteriën. Het is daarom niet onbelangrijk om je herbruikbare tassen zoals bijvoorbeeld totebags op regelmatige basis eens in het wasmachine te gooien.

Het goede nieuws is dat tassen die gemaakt zijn uit bijvoorbeeld canvas of katoen heel makkelijk te wassen zijn. Meestal mogen ze nadien ook gewoon de droogkast in. Al kan het zijn dat sommige tassen hierdoor lichtjes krimpen. Mag het niet of wil je het liever niet riskeren? Laat ze dan buiten drogen zodat de tas toch goed kan ventileren.

Is je favoriete tas gemaakt uit nylon of gerecycleerd plastic? Was ze dan met de hulp van warm water en zeep. Vergeet zeker niet om alle kleine hoekjes en kanten schoon te maken, want hier kan vuil makkelijk beginnen ophopen. Nadien laat je ze ook best aan de lucht drogen. Al kan je het proces versnellen door ze eerst droog te wrijven met een handdoek.

Hoe bewaren?

Laat je tas niet liggen in de koffer van je auto. Dit is namelijk een donkere en eerder vochtige ruimte die de groei van bacteriën gaat bevorderen. Sowieso wil je tassen niet in een afgesloten ruimte leggen wanneer ze nog vochtig zijn. Wat ook belangrijk is, is om je tas niet voor verschillende doeleinden te gebruiken. Ben jij met je totebag naar de fitness geweest? Dan wil je er enkele dagen later niet mee naar de winkel gaan.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.