https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Fashion Lenteschoonmaak in je kleerkast? Met deze tips gaat het een stuk makkelijker!

Lenteschoonmaak in je kleerkast? Met deze tips gaat het een stuk makkelijker!

Hoog tijd om die mesthoop weer eens aan te pakken!

lenteschoomaak
© Sarah Brown via Unsplash

Volgende week is het eindelijk lente dus onze jaarlijkse lenteschoonmaak staat ook weer voor de deur. Nu hoef je niet je hele huishouden in één keer aan te pakken. Beter is om alles in verschillende categorieën op te delen en vandaag beginnen we alvast met het iets leukere werk: je kleerkast.

We stellen opruimen in het algemeen vaak uit, maar als het op onze kleerkast aankomt, durven we vaak wat langer de andere kant uit te kijken. Kleding weggooien of doneren is nu eenmaal vaak iets moeilijker. Die ene trui komt namelijk binnen een paar seizoenen misschien wel weer in de mode en binnen enkele maanden past die ene te krappe jeans vast weer wel. Alleen verlies je zo al snel het overzicht van wat je allemaal in je kledingkast hangen hebt. Hoog tijd dus voor een lenteschoonmaak en wij helpen je (en onszelf) alvast op weg met een aantal makkelijke richtlijnen.

Wees streng voor jezelf

Verdeel je kleren in drie categorieën. Beginnen doen we met de makkelijkste stapel, namelijk de kleren die je recent nog gedragen hebt. Deze mogen gewoon weer netjes de kast is. Vervolgens ga je nakijken welke stukken versleten zijn. Zit er ergens een gat in of heb je ergens een vlek op? Gooi deze items dan weg of breng ze naar de kledingcontainer als ze toch nog in goede staat zijn. De laatste stapel is voor kleren die je al lang niet meer gedragen hebt. Ja, ook voor ons is het moeilijk om afscheid te nemen van het T-shirt waar we zes jaar geleden onze eerste date in hadden. Maar het moet. Je kan bovendien proberen om ze tweedehands te verkopen. Wie weet verdien je er op deze manier nog iets aan!

Deel je kast opnieuw in

Voor je alles weer in je kast gaat hangen, ga je alles eventjes schoonmaken. Ga overal met een vochtig doekje over en je zal zien dat er op sommige plekken wel wat stof tevoorschijn zal komen. Eens alles proper is, kan je beginnen met de organisatie van je kast. Kies een systeem dat voor jou werkt. Zo kan je op gelegenheid sorteren, op soort of bijvoorbeeld op kleur. Probeer wel om je vast te houden aan de indeling die je gekozen hebt. Zo vind je veel makkelijker bepaalde items terug en blijft alles ordelijk.

Laatste loodjes

Onze kledij is vaak het grootste deel van onze garderobe, maar maak van de gelegenheid gebruik om ook even door je accessoires te gaan. Denk bijvoorbeeld maar aan handtassen, sjaals, zonnebrillen en schoenen. Hoogstwaarschijnlijk heb je ook wat sneakers die versleten zijn of die je al een tijdje niet meer gedragen hebt. Je accessoires zoals je juwelen kan je bijvoorbeeld handig opbergen in een aantal leuke doosjes. Het kost je misschien een namiddag werk, maar wedden dat je je achteraf opgelucht voelt?

Lees ook: