Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Koopjes scoren of een centje bijverdienen was nog nooit zo gemakkelijk.

5 van de beste apps om tweedehands spullen te kopen en verkopen

Chloë Foubert Modejournalist

In een tijd van ecologisch leven en Marie Kondo-makeovers, is spullen doorverkopen populairder dan ooit. Zeker nu het zo makkelijk kan vanop je telefoon. Op deze vijf apps scoor je de beste koopjes of verdien je een mooi centje bij.

Vinted

Of je nu kleding of leuke decospullen wil kopen of verkopen, met miljoenen gebruikers wereldwijd en dagelijks 23.000 nieuwe accounts is Vinted dé online place to be. Wat natuurlijk wel betekent dat je veel concurrentie hebt, als koper en als verkoper. Gelukkig kan je met deze 13 tips jouw profiel snel een stuk aantrekkelijker maken. Extra leuk op Vinted is dat je heel specifiek kan zoeken. Zo ga je bijvoorbeeld makkelijk op zoek naar een kimono, een broek met wijde pijpen of een salopette voor zwangere buikjes, en kan je ervoor kiezen enkel spullen te zien die zich bij je in de buurt bevinden, zodat je vervelende verzendingskosten vermijdt.

Vinted voor Android

Vinted voor iPhone

Zalando

Met de nieuwe categorie ‘pre-owned‘ kan je via Zalando kledingstukken verkopen die je eerder op het modeplatform kocht, maar ook stukken die je elders kocht. Hoe dat in zijn werk gaat? Je maakt een foto van het stuk dat je wil verkopen waarna Zalando vervolgens een prijssuggestie zal doen. Ga je akkoord dan kan je het stuk gratis opsturen naar Zalando en zoeken zij er vervolgens een nieuwe thuis voor. Het geld dat je meteen van hen voor je kledingstuk krijgt, ontvang je in de vorm van een Zalando-cadeaubon, maar je kan de waarde ook net zo goed aan een goed doel schenken. De foto’s zijn allemaal kwalitatief en aantrekkelijk waardoor je vingers al snel zelf als een gek stukken naar je winkelmandje beginnen te verplaatsen.

Zalando voor Android

Zalando voor iPhone

The Next Closet

Shopaholics met een duurdere smaak, kunnen hun portemonnee een beetje sparen door op The Next Closet te shoppen. Hier is enkel plaats voor designerspullen en af en toe een duurder merk – bijvoorbeeld  American Vintage – maar dan aan een sterk verminderd prijsje. Als je een beetje geluk hebt, zou je weleens een designertas van Chanel of Louis Vuitton kunnen scoren voor enkele honderd euro’s.

The Next Closet voor Android

The Next Closet voor iPhone

2dehands.be

2dehands.be

2dehands.be

Om de app van 2dehands.be kan je nu eenmaal niet heen. Met z’n miljoenen zoekertjes die dagelijks massaal worden aangevuld, is het veruit de grootste zoekertjessite- en app van België. Wat je ook zoekt, op de app van 2dehands kan je het so-wie-so vinden.

2dehands.be voor Android

2dehands.be voor iPhone

2dehands.be voor Android

Instagram

Maak simpelweg een tweede account aan en spreek je eigen netwerk aan om je allerleukste stukken door te verkopen (of zelf te kopen). Julie Van den Steen doet het je alvast voor met haar Instagramaccount @julieskleren. Tip: deel meteen de leuke outfitfoto’s die je in het desbetreffende stuk maakte om extra veel kopers aan te spreken.

Instagram voor Android

Instagram voor iPhone

Pexels

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '