Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Lok meer kopers naar jouw prachtige kledingstukken!

13 tips om jouw Vinted-profiel aantrekkelijker te maken

Vinted, dé app bij uitstek om van die enorme berg kleding af te raken die je toch nooit draagt. Je kan er beter iemand anders gelukkig mee maken dan dat het in de krochten van je kledingkast stof ligt te vangen. Nog een groentje op Vinted of al een doorwinterde verkoper? Krik jouw profiel op met deze tips en lok zo meer kopers naar jouw stuks.


Op Vinted, de populairste app van het moment voor tweedehandskleding, kan je items waar je vanaf wil, inclusief gedateerde stuks, plaatsen. Het levert jou een aardig centje op en iemand anders heeft weer een nieuw item om in te flaneren. De ultieme win-winsituatie!

1. Kies een makkelijke gebruikersnaam


Geen ingewikkelde combinatie met letters, cijfers en allerlei underscores, gewoon jouw voor- en achternaam volstaan. Neem het aan van een Vinted-verkoper met ervaring!

2. Vervolledig jouw profiel


En zet meteen ook jouw locatie erbij. Dat toont dat je het serieus neemt. Met kopers uit de buurt geeft dat meteen een extra connectie.

3. Hou je vitrine proper


Zie dat jouw etalage er steeds verzorgd uitziet. Als geïnteresseerde verkopers zien dat je nog andere mooie items hebt, klikken ze wellicht naar jouw profiel door. Wie weet maakt dat hen warm om nog meer bij je te kopen.

4. Verzorg jouw foto’s


Ook hier geldt de regel die je waarschijnlijk al toepast bij je plaatjes op Instagram: zoek licht op! Waag het niet om foto’s in een donker hol te nemen. Geen kat die daar op klikt.

5. Maak ‘aan-shots’ van jouw kledingstukken


In plaats van alles op je kleurige bedovertrek te positioneren, kan je de stuks beter even aantrekken. Je bent zelf toch ook benieuwd naar hoe een bloesje of broek valt?

6. Nog beter: maak een filmpje


Een foto – met de juiste belichting! – doet het goed, maar een korte opname waarin je het item showt, doet het altijd beter. Draai eens rond en toon zo alle kanten van het kledingstuk.

7. Voorzie elk item van een beschrijving


Aarzel niet om er voldoende informatie bij te plaatsen. Denk daarbij aan wat je zelf graag wil weten voordat je beslist een stuk te kopen. Hoe het valt, hoe vaak je het gedragen hebt en of er toevallig een gat in de stof zit. Jouw kopers zullen jouw eerlijkheid appreciëren.

8. Gebruik hashtags


Ondertussen kennen we allemaal de kracht van hashtags! Het werkt gunstig, jouw items komen sneller boven als mensen op een bepaalde term zoeken.

9. Blijf de gesprekken en reacties met mogelijke kopers opvolgen


Wees proactief en heb geen schroom om mensen die jouw stuks favorieten te contacteren. Vraag hen of je ergens mee kan helpen en waarom ze nog twijfelen. Het laat alvast een goede indruk na!

10. Verstuur je artikels snel


Heeft iemand iets uit jouw vitrine geshopt? Geweldig! Stuur het item als de wiedeweerga op. We willen immers allemaal onze aankopen snel in de brievenbus treffen.

11. Zorg voor propere én gestreken stukken


Dat laat zien dat je je items verzorgt.

12. Steek een persoonlijk briefje bij het pakketje


Dat hoeft geen uitgebreide love letter te zijn, maar een simpele boodschap à la ‘geniet van jouw aankoop’ doet ook al veel.

13. Volg de verzending op


Check nadien even of de koper tevreden is. Dat hoort tenslotte bij een goede service!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '