Home Lifestyle TOPTWEETS: het was weer een week vol gelach, geklaag én geluk op...

TOPTWEETS: het was weer een week vol gelach, geklaag én geluk op Twitter

Wat hebben Céline Dion en Michy Batshuayi gemeen? Ze verschenen allebei schijnbaar gedrogeerd op Twitter deze week.

© Twitter @Chris_Hanna/ @mbatshuayi

Laat ons eerlijk zijn: wil je geëntertaind worden, dan moet je niet op Instagram of Facebook zijn. Van de zoveelste Boomerang-video van klinkende glazen of een wazig filmpje van een optreden gaan niemands mondhoeken de hoogte in. Op Twitter daarentegen vind je altijd wel om iets om mee te lachen, als je op de juiste plaatsen zoekt tenminste.

Twee grote topics overheersten de afgelopen week de Twitter-feeds. Langs de ene kant bleef de ‘Ok boomer’-discussie woeden, tot ergernis van velen.

Het feit dat de Vlaamse regering 60% van de subsidies voor de cultuursector schrapt, zorgde eveneens voor ophef. Artiesten delen uit protest hun werk met een symbolische 60% ervan verborgen onder een geel vlak. Ondertussen verspreidt de trend zich ook naar Facebook, waar iedereen die het protest steunt zulk geel vlak over zijn of haar profielfoto plaatst.

Maar Twitter zou Twitter niet zijn als er niet een beetje met de miserie van de geschrapte subsidies gelachen wordt.

Er was dus weer veel zurigheid te vinden op Twitter. Gelukkig is VRT-journalist Riadh Bahri er nog om de miserie te counteren met liefde.

Die andere VRT-journalist, Xavier Taveirne, kreeg dan weer veel liefde terug van Twitter. Nadat hij donderdag een haatreactie van een kijker deelde met zijn volgers, kreeg hij tonnen warme reacties.

Rode Duivel Michy Batshuayi bewees eerder al dat hij erg bedreven is in zelfspot, toen hij op het WK vorig jaar een bal in z’n gezicht kreeg en er zelf een mop van maakte. Dit keer lacht de spits met zijn half gedrogeerde blik op de nieuwe teamfoto van de Rode Duivels.

Nog iemand die deze week op Twitter een beetje gedrogeerd leek, is Céline Dion. De zangeres kreeg tijdens een interview de vraag wat haar favoriete maaltijd is, en antwoordde met een zelf uitgevonden liedje over pindakaas. Ach, we begrijpen de zangeres wel. Pindakaas is nu eenmaal de shit.

Dé heldin van het internet was deze week een klein, Nederlandse meisje dat een pak wijzer bleek te zijn dan haar homofobe grootouders. Even tot het einde kijken, jongens.

Nog een jongedame die indruk maakte, is de 9-jarige Nandi Bushell. Zij gaat viraal met haar drumtalent.

Natuurlijk werd er ook weer volop gegrinnikt afgelopen week. Om dit verschrikkelijk awkward bord, bijvoorbeeld.

En om deze optische illusie.

En tenslotte ook om deze toffe tweet, die ervoor zal zorgen dat ‘Bohemian Rapsody’ voor de rest van de dag in je hoofd zit. Graag gedaan!

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.