Home Lifestyle Body 5 tips om de nacht door te komen als het zo warm...

5 tips om de nacht door te komen als het zo warm is

4. Neem geen koude douche voor het slapengaan.

De afgelopen weken hebben we heel wat mooie dagen gehad en voorlopig blijft het ook lekker warm. Je hoort ons allesbehalve klagen over de lange, zwoele zomeravonden, maar ’s nachts mag het wel nét even wat koeler. Want van dat plakkerige gevoel in bed worden we minder vrolijk, en het komt onze nachtrust ook niet bepaald ten goede.

Gelukkig zijn er een paar dingen die je kan doen (en vooral ook niét moet doen) om de warme nachten door te komen en de volgende ochtend niet met het gevoel wakker te worden alsof je niet geslapen hebt.

DO

1. Koele kruik

Waarom zou je een kruik alleen gebruiken in de winter als ie je ook kan helpen om af te koelen? Vul ‘m met kraanwater en leg hem een paar uur voordat je naar bed gaat in de diepvries om extra koud te worden.

2. Koud voetenbadje

’s Winters is er niets vervelender dan koude voeten in bed, maar wanneer het warm is, is het júist lekker om je voeten af te koelen. Maak een voetenbadje voor jezelf, met water tussen de 12 en 18 graden. Steek hier – vlak voordat je in bed kruipt – je voeten in en laat ze er zo’n 30 seconden in zitten. Om het jezelf makkelijker te maken kun je ook je voeten onder stromend water steken. Het koude water zal voor verkoeling zorgen aangezien je lichaam bloed naar je voeten pompt om die op te warmen; dit betekent dat de rest van je lijf afkoelt.

DON’T

3. Onder een dekbed

Het is misschien een beetje een open deur, maar met dit warme weer heb je meer dan genoeg aan een hoeslaken. Om je laken extra koel te maken, kun je hem – net als je pyjama – in een zak in de koelkast doen. Daarnaast is het ’t verstandigst om een katoenen laken te pakken. De natuurlijke vezels stoten vocht beter af waardoor je minder snel zweet.

4. Koud douchen

Een koude douche voordat je gaat slapen? Niet doen! Het koude water stimuleert je bloedbaan onnodig, waardoor je alleen maar meer gaat zweten.

5. Wijntje ter verkoeling

Met dit warm weer gaat er niets boven een verkoelend wijntje of biertje op het terras, in de tuin of op het balkon. Lekker is het zeker, maar als je aan je nachtrust wil denken, kun je de alcoholische versnaperingen beter laten staan. Wat wél een goed idee is, is water met munt. Oók heerlijk verfrissend en het ontspant je lichaam en geest. Win-win, dus!

Tekst: Carolien Tsao

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.