Home Lifestyle Dankzij deze 4 tips kan jij niet alleen deze zomer genieten van...

Dankzij deze 4 tips kan jij niet alleen deze zomer genieten van jouw tuin- of terrasmeubelen

Zo kan jij ook volgend jaar én het jaar nadien genieten van een glas rosé in je favoriete loungezetel.

terrasmuebelen
© Engin Akyurt via Pexels

In ons Belgenlandje moeten onze tuin- of terrasmeubelen heel wat doorstaan. In het najaar moeten ze vaak noodgedwongen de winter buiten trotseren en ook in de zomermaanden krijgen ze het hard te verduren. Wil jij er zeker van zijn dat jouw spullen na één seizoen niet verkleurd of vuil zijn. Pas dan onderstaande tips zeker toe.

1. Kies voor het juiste materiaal

De zomer mag dan officieel begonnen zijn, maar wij weten uit ervaring dat het weer in ons Belgenlandje het hele jaar door enorm wisselvallig is. Zo kan het de ene dag meer dan dertig graden zijn terwijl de dag nadien de regen met bakken uit de lucht valt. Wanneer je je tuintafel en – stoelen uitkiest, moet je dus rekening houden met uit welk materiaal alles gemaakt is. Zo kan staal beter tegen regen en vocht dan bijvoorbeeld hout. Deze laatste vergt bovendien ook een stuk meer onderhoud. Een win-winsituatie!

2. Investeer in beschermhoezen

Tuinmeubelen kunnen soms een serieuze streep door je bankrekening zijn. Vaak lopen we dan ook snel langs het gangpad met beschermhoezen, maar het is beter om hier toch even een tussenstop te maken. Kan jij je stoelen en tafel in het najaar nergens stockeren? Investeer dan in enkele beschermhoezen waardoor je spullen beter beschermd zijn tegen regen en vocht. Op het moment zelf doet het misschien pijn aan je portemonnee, maar wedden dat je ons achteraf dankbaar zal zijn?

3. Vergeet geen grote kuis te houden

In de wintermaanden kijken we vaak niet om naar onze tuin- of terrasspullen, maar dan kan je bij die eerste zonnestralen weleens voor een verrassing komen te staan. Het is namelijk een must om je tafel en stoelen regelmatig te reinigen en dit niet alleen tijdens de zomermaanden. Veeg je meubels schoon met een vochtige doek om vuil te verwijderen. En ook je kussens was je best op regelmatige basis. Staan jouw spullen in de buurt van een zwembad (a girl can dream)? Maak tijdens de zomer dan alles om de week eens goed schoon om eventuele restjes chloor die overgekomen zijn te verwijderen.

4. Draag zorg voor je kussens

Ideaal is natuurlijk om kussens te kopen die speciaal ontwikkeld zijn om buiten te gebruiken. Deze zijn namelijk beter aangepast aan de weersomstandigheden en ook de kleur zal minder snel vervagen. Verder is het belangrijk om deze goed te onderhouden (ook wanneer je eens een slok rosé morst, oeps!) door ze regelmatig af te kuisen met een natte doek. Last but not least is het belangrijk om je kussens – ongeacht of ze voor binnen of voor buiten dienen – op te bergen als het regent. Neem ze dus mee naar binnen als er een regenbui losbreekt of voorzie ergens een plekje waar je ze droog kan opbergen.

Lees ook: