Home Lifestyle 9 x tips om je laatste vakantiedagen thuis op te vullen

9 x tips om je laatste vakantiedagen thuis op te vullen

© Giphy

De weergoden zijn ons niet goed gezind, van een understatement gesproken. Onze laatste en o zo kostbare vakantiedagen vullen ze op met bakken regen en een koude herfstwind. Om toch nog een beetje van onze vakantie te genieten en de laatste vakantiedagen nuttig en leuk op te vullen, zochten wij naar negen toffe activiteiten die je ook binnen kan doen.

We zijn het in ons Belgenlandje ondertussen al lang gewoon: in augustus worden we niet overspoeld met zonnestralen, maar met regen. Series bingewatchen wordt dan wel heel verleidelijk, maar we zouden onze laatste vakantiedagen toch liever besteden aan een niet zo eentonige activiteit. Misschien eerst deze negen dingen proberen voordat je je aan het scherm kluistert?

1. (Vakantie)foto’s plakken

Cliché, we know, maar er is geen beter moment om je vakantiekiekjes in fotoalbums te plakken dan op een druilerige dag in augustus. Maak een lekkere chocomelk en bak koekjes om ze tijdens het plakken te verorberen. Pas wel op voor de kruimels!

2. Een IKEA-kast in elkaar knutselen

Maak een toffe uitstap naar IKEA, inclusief een tussenstop voor een bordje Zweedse balletjes, en neem die kast uit de catalogus mee waar je al zo lang van droomde. Zet ze – met een hoop gevloek – in elkaar en geniet daarna dubbel zo hard van de voldoening. De rest van je dag kan je besteden aan het aankleden van je meesterwerk.

3. Maak eindelijk werk van dat lelijke kleurtje op de muren van je toilet

Nu je tijd op overschot hebt, kan je je eindelijk focussen op dat schilderwerk waar je al zo lang excuses voor verzint. Doe eens zot en schilder bloemen op de muur van het kleinste kamertje, of ga voor een volledig roze ruimte! Misschien daarna ook een kleine tweede housewarming in elkaar flansen?

4. Haal je kookkunsten boven

En daag jezelf uit om een vijfgangenmenu of brunch op tafel te zetten. Nodig je vriendinnen uit en laat ze proeven van de gerechtjes waar je minstens een hele dag voor hebt staan zwoegen. Jezelf belonen doe je dan uiteraard met een lekker glaasje rosé!

5. Zet je kleren online

Maak van de gelegenheid gebruik om je kleerkast op te ruimen en zet de kledingstukken die je niet meer draagt online, of pak ze zorgvuldig in en breng ze naar de kringwinkel.

6. Music maestro

Heb je in geen maanden je gitaar of piano aangeraakt? Dan heb je nu eindelijk tijd om dat wél nog eens te doen. Zoek de akkoorden van je favoriete zomernummers op en breng ondanks de gietende regen toch nog een beetje zomer naar je woonkamer.

7. Ga nog eens naar de bib

En sla een grote voorraad Harry Potters of Aspes in om ‘s avonds voor de verandering eens geen series te zien. Wil je toch nog iets verder gaan dan alleen de boekenwurm spelen? Tover die ene hoek in de living dan om tot een cosy leeshoekje! Za-lig, en zeker in combinatie met een verse portie lauwe popcorn!

8. Leer kleedjes of juwelen maken

Zoek je dus met andere woorden een toffe hobby waar je even zoet mee bent. Pronk na je vakantie met een zelfgemaakt kleedje of maak een paar oorbellen als souvenir voor je zus of mama. Niemand die zal weten dat je ze gewoon in je luie zetel gemaakt hebt, toch?

9. Organiseer een spelletjesnamiddag

Nodig je vrienden en familieleden uit om een old school spelletjesnamiddag te organiseren! Laat ze eventueel een slaapzak en matrasje meenemen voor het geval dat dat gewone kaartspel zou uitdraaien op een drinkspelletje. Sorry not sorry!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.