Home Lifestyle Op plantenjacht? Met deze 3 tips kies je er de juiste plant...

Op plantenjacht? Met deze 3 tips kies je er de juiste plant uit

Want ook op vlak van planten kan je al eens een miskoop doen.

planten
© Priscilla Du Preez via Unsplash

Als je schoenen past in de winkel weet je automatisch dat ze goed zitten, maar als je op plantenjacht gaat, kan je achteraf weleens teleurgesteld zijn met je aankoop. Met deze tips kies je een plant uit die happy en healthy is.

Heb jij al eens een plant gekocht die er twee weken later maar triestig uitzag? Geloof ons, je bent niet alleen. Ook als je op plantenjacht gaat, kan je al eens een miskoop doen. Vaak merk je één tot twee weken na je aankoop dat er iets mis is met je nieuwste aanwinst. Al ligt de oorzaak van het probleem in dat geval niet bij jou, maar is de kans groot dat de plant in kwestie niet in opperbeste conditie was wanneer je hem kocht. Daarom geven wij jullie vandaag enkele tips die je helpen om een plant uit te kiezen die gezond en gelukkig is.

Tip 1: ga voor een plant die er levendig uitziet

Als je tien planten van dezelfde soort naast elkaar hebt staan, kijk je vaak niet verder dan je neus lang is. Toch zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten voor je de plant in je winkelkarretje plaatst. First things first: de kleur van de bladeren. Ziet de kleur van de bladeren er groen en levendig uit of zie je hier en daar toch lichte verkleuringen? Als de plant er flets uitziet en hier en daar bepaalde vlekjes heeft, heeft hij vaak een overdosis zonlicht gekregen.

Tip 2: ga op zoek naar nieuwe bladeren

Om er zeker van te zijn dat je een gezonde plant mee naar huis neemt, moet je op zoek gaan naar nieuwe bladeren. Spot jij hier en daar bladeren die nog niet volledig uitgekomen zijn? Dan heb je te maken met een gezonde en gelukkige plant. Come to mama!

Tip 3: koop geen plant die aan het verwelken is

Een plant die gezond is, kan zichzelf perfect ondersteunen. Als je echt met een grote of zware plant te maken hebt, kan je deze ondersteunen met een plantenstok. Maar als de plant echt begint te hangen en daarnaast ook nog eens een aantal bruine vlekken heeft, dan kies je best een ander exemplaar uit.

Lees ook: