Home Lifestyle AHA: met dit voedingsmiddel geef je al je planten makkelijk een boost

AHA: met dit voedingsmiddel geef je al je planten makkelijk een boost

Het staat op dit moment waarschijnlijk al in je koelkast.

planten
© Daria Shevtsova via Pexels

Dat kaneel handig van pas kan komen bij plantenzorg wisten we al, maar dat er nog een ander voedingsmiddel helpt om je planten sterker te maken, komt wellicht als een verrassing. En het goede nieuws is alvast dat je het momenteel al in je koelkast hebt staan. Eens kijken!

Je had het misschien niet meteen verwacht, maar de fles melk die je nu in je koelkast hebt staan, kan dienen als meststof voor je planten. Is jouw karton nog niet leeg als je de vervaldatum bereikt hebt? Giet de restjes dan niet weg in je gootsteen, maar geef ze in plaats daarvan aan je plantjes.

Geen gewoonte

Volgens de blog Gardening Know How is vervallen melk rijk aan calcium, proteïne, vitaminen en suikers die je planten op hun beurt een boost kunnen geven. Zo zou het ze niet alleen sterker maken, maar zouden ze er ook groter van worden. Natuurlijk moet je er wel geen wekelijkse gewoonte van maken, maar het is wel een goede manier om verspilling tegen te gaan.

Wil je de tip graag zelf een keertje proberen? Giet dan niet de laatste restjes rechtstreeks in de bloempot van je plant. Voor je begint, moet je de melk verdunnen met water. Zorg ervoor dat het mengsel voor gelijke delen uit water en melk bestaat. Vervolgens kan je een sprayflesje gebruiken om je planten te bevochtigen. Als je er geen in huis hebt, kan je een kleine hoeveelheid in de bloempot gieten.

Zowat alle kamerplanten halen voordeel uit deze toegevoegde nutriënten, maar zoals eerder gezegd, moet je hier niet mee overdrijven. Anders is het resultaat nefast en kan het weleens ongewenste geurtjes met zich meebrengen en de groei van je plant belemmeren. Voorzichtig zijn is dus de boodschap!

Lees ook: