Home Lifestyle Dankzij dit simpele trucje kom je te weten of je plant water...

Dankzij dit simpele trucje kom je te weten of je plant water nodig heeft of niet

Wedden dat het je vanaf nu wél lukt om je planten in leven te houden?

planten
© Elle Hughes via Pexels

Alle plant moms onder ons weten dat er een dunne grens is tussen je plant te veel of te weinig water geven. Maar hoe weet je nu wanneer je plant water nodig heeft of niet? Wel, Reagan Kastner, eigenaar van de online plantenshop Stylush, deelde in een recent interview een handig trucje.

Je plant een overdosis water geven, is vaak een doodvonnis voor je groene vriendje. Alleen is te weinig water dan ook weer niet goed, want anders hangt je kamerplant er vaak maar triestig bij en krijgt hij niet zo’n mooie plekken op zijn bladeren. Maar hoe weet je nu wanneer het een goed moment is om je planten water te geven? Reagan Kastner heeft haar eigen online plantenshop en deelde alvast haar ultieme tip met Well + Good.

Fingerspitzengefühl

Het gevoel zit hem volgens haar in je vingers en dat mag je bovendien redelijk letterlijk nemen. Het enige wat je moet doen, is je vinger ongeveer twee centimeter diep in de potgrond van je planten steken. Hangt er aarde aan je vingers wanneer je hem uit de grond haalt? Dan heeft je plant geen extra vocht nodig. Zijn je vingers zo goed als schoon of hangt er slechts een ieniemienie beetje aan? Haal je gietertje er dan gerust bij en geef je plant nog wat extra water.

Volgens Reagan kan een plant makkelijk weer terug de oude worden als hij een tijdje uitgedroogd was. Andersom – als je planten een overdosis water gekregen hebben – is dit al een stuk moeilijker. Vaak hanteren we namelijk een strikt schema wanneer we onze plantjes water geven, maar eigenlijk hoef je dit alleen te doen wanneer ze het echt nodig hebben. Merk je dat de potgrond nog vochtig is sinds de laatste keer dat je ze water gegeven hebt? Dan is het beter om nog even te wachten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De hoeveelheid water die je plant nodig heeft, hangt ook af van de periode van het jaar. Zo hebben ze in het najaar vaak minder water nodig dan in het voorjaar. In de lente krijgen plantjes vaak een groeispurt en kunnen ze dus wel wat extra vocht gebruiken. En dankzij bovengenoemd trucje weet je vanaf nu perfect wanneer dat het geval is of niet!

Lees ook: