Home Lifestyle 13 tips om goedkoop op reis te gaan

13 tips om goedkoop op reis te gaan

Reizen on a budget.

Vrouw op reis
© Getty
Het is vakantie en dat betekent maar één ding: de reismicrobe heeft zich meer dan ooit genesteld. Laat je portemonnee het helaas niet toe om jouw wilde reisplannen tot realiteit te brengen? Wij hebben 13 tips die je in je achterhoofd moet houden als je goedkoop op reis wil gaan.

1. Zet de ‘incognitomodus’ van je browser aan wanneer je op zoek gaat naar een vlucht

Door je browser op incognitomodus te zetten, vermijd je cookies en ook het gevaar dat de prijzen van je gezochte vluchten ineens de hoogte ingaan.

2. Boek je vlucht op dinsdag, 7 weken op voorhand

Uit onderzoek blijkt dat vliegtickets het goedkoopst zijn op dinsdag en wanneer je ze 7 weken (voor korte vluchten) of 18 weken (voor lange vluchten) op voorhand boekt. Wil jij weten wanneer je best je vliegtuigticket boekt? Bij Skyscanner hebben ze een handige tool ontwikkeld om dat te checken.

3. Zoek het beste moment om je geld te wisselen

Afhankelijk van het land kan het moment waarop je geld wisselt enorm variëren. Soms is het beter om het een tijdje op voorhand te doen, soms kom je er beter vanaf als je je geld ter plekke wisselt. Hoe dan ook, je geld thuis wisselen kan je kosten besparen wanneer je geld moet afhalen in het buitenland. Hier lees je hoe je het best betaalt in het buitenland.

4. Verblijf in een Airbnb

Ja, het is heel erg comfortabel om in fancy hotels te verblijven, maar het prijskaartje loopt dan vaak ook hoog op. Een goedkoper alternatief is bijvoorbeeld Airbnb, waar je een heel appartement voor jezelf kan huren of een privékamer in een gedeelde flat. En, het is vaak even goedkoop als een hostel, alleen heb je iétsje meer privacy.

5. Reis buiten het seizoen

Als je kan: reis buiten het hoogseizoen. Want ja, je verblijfplek is nu eenmaal goedkoper buiten het seizoen. Pluspunt: je kan alle leuke plekjes bezoeken zonder al te veel toeristen rondom je.

6. Kies eens voor een niet-toeristische locatie

Londen, Parijs, New York… Het zijn stuk voor stuk prachtige steden om te bezoeken, maar ze zorgen wel voor een enorme hap uit je reisbudget. Kies eens voor een kleiner stadje dat een pak minder toeristisch is, de prijzen zijn er meestal flink wat lager. Inspiratie nodig? Dit zijn de 10 goedkoopste bestemmingen voor een citytrip in Europa.

7. Wandelen

Het is vaak heel verleidelijk om een taxi te nemen, maar na een paar ritjes ben je al heel wat geld kwijt. Dat had je beter aan andere dingen gespendeerd. De beste manier om een stad te verkennen, is te voet. Probeer dus zo veel mogelijk te wandelen of neem het openbaar vervoer.

8. Opteer voor alternatieve vervoersmiddelen

In plaats van een auto te huren, wat alleen de moeite is als je met meer dan 2 of 3 personen bent, kijk je best eens op BlablaCar of neem je de trein of de bus om ergens naartoe te gaan.

9. Reis ‘s nachts

Om je een overnachting te besparen, reis je best ‘s nachts. Oké, het kan best vermoeiend zijn maar het bespaart echt wel geld. In de plaats van het vliegtuig kan je ‘s nachts de bus nemen. Het duurt langer, maar is goedkoper dan een vlucht en je hebt meteen een plek om te slapen.

10. Kook thuis

Uiteten gaan is heel erg leuk, maar misschien moet je het een beetje beperken en niet twee keer per dag op een leuke plek gaan eten. Of niet élke avond. Het is een goed idee om een verblijf te boeken met een keukentje, zodat je makkelijk zelf kan koken. Je voeding koop je dan gezellig op de lokale markt.

11.  Ga op zoek naar kortingen en gratis entree voor bijvoorbeeld musea

De meeste musea hebben een speciale dag in de week of maand waarop je gratis binnen kan. Probeer je verblijf te boeken naargelang deze data als je graag een bezoekje brengt zonder te betalen. Ook als je student bent, geniet je vaak van extra kortingen.

12. Kies voor street food

Je vindt bijna in elke stad marktjes of eetstandjes. De ideale manier om local food te proberen en geld te besparen!

13. Vraag locals voor tips

Vraag aan mensen op café of op straat leuke tips om te gaan eten of om te bezoeken met een beperkt budget. De meeste mensen zullen je heel graag verder helpen. Je vindt ook al een heleboel tips op sites als Spotted by Locals bijvoorbeeld.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.