Home Lifestyle HIER ZIJN ZE DAN: één van deze tien kandidaten is de Mol

HIER ZIJN ZE DAN: één van deze tien kandidaten is de Mol

Eén van de kandidaten heet Gilles, komt uit Antwerpen én heeft iets weg van ex-Mol Gilles Van Bouwel: verdacht?

De Mol
© VIER

Op de eerste aflevering van ‘De Mol’ is het nog een week wachten, maar Gilles De Coster stelde in een speciale editie van ‘Café De Mol’ zonet al zijn tien kandidaten voor. Gilles uit Deurne is nu al de meest verdachte kandidaat.

Met korte fragmenten uit de kennismakingsgesprekken werden de tien mogelijke Mollen van dit jaar voorgesteld aan Vlaanderen. Volgens de gasten van ‘Café De Mol’ kwam de 29-jarige Gilles uit Deurne het meest verdacht over. Zij stemden massaal op hem als potentiële saboteur. Wat denk jij?

1 / 10
Alina (20) uit Westerlo
Bart (43) uit Tourinnes-La-Grosse
Bruno (50) uit Vosselaar
Christian (26) uit Brussel
Dorien (27) uit Balen
Els (51) uit Tielt
Gilles (29) uit Deurne
Jolien (25) uit Gent
Laure (46) uit Duffel
Salim (28) uit Mechelen
Alina (20) uit Westerlo
Alina (20) uit Westerlo

Alina is de jonkie van de groep, maar is volgens haar beschrijving ‘niet te onderschatten’. De studente logopedie werd geboren in Kazachstan en kwam als peuter met haar ouders naar België. Pas sinds enkele jaren zijn Alina en haar mama zeker dat ze mogen blijven en kunnen ze hier hun toekomst uitbouwen.

Quote: ‘Ik wil zo ver mogelijk raken, zodat ik mezelf echt kan testen op fysiek en mentaal vlak.’

Bart (43) uit Tourinnes-La-Grosse
Bart (43) uit Tourinnes-La-Grosse

Uit Tournisse-La-watte? In het Nederlandse heet het dorpje in Waals-Brabant waar Bart woont gewoon Deurne, maar dat kan al eens voor verwarring zorgen. De 43-jarige advocaat woont net over de taalgrens met zijn drie kinderen. Hij houdt van lekker eten en drinken en noemt de Michelingids dan ook zijn lievelingsboek. Volgens zijn beschrijving is Bart ‘een slimme en zelfzekere speler met het hart op de tong’.

Quote: ‘Het geld en de groepspot kunnen me eerlijk gezegd gestolen worden, mijn enige doel is om de Mol te ontmaskeren.’

Bruno (50) uit Vosselaar
Bruno (50) uit Vosselaar

Net als in 2016 en 2019, zit er een Bruno tussen de kandidaten. Deze Bruno komt uit de Kempen, heeft twee kinderen en hoopt tijdens ‘De Mol’ de leiderscapaciteiten te tonen die hij ook zijn job als technisch directeur gebruikt.

Quote: ‘Ik merk dat mensen me heel snel in vertrouwen nemen.’

Christian (26) uit Brussel
Christian (26) uit Brussel

Christian woont in Brussel, maar zijn Limburgse roots zijn niet te verbergen. Hij wordt beschreven als een ‘gevatte, pientere kerel’. Als hij niet aan het werk is, is hij al eens achter zijn drumstel te vinden.

Quote: ‘Mijn doel is om ervoor te zorgen dat we als groep sterker zijn dan die ene persoon die alles probeert te saboteren.’

Dorien (27) uit Balen
Dorien (27) uit Balen

Dorien is een joviale dame met een sappige Kempense tongval. In een niet zo ver verleden combineerde ze een master in Toegepaste Economische Wetenschappen met een opleiding tot schoonheidsspecialiste. Ze slaagde voor allebei, maar koos voor het laatste.

Quote: ‘Ik wil zover mogelijk raken en liefst ook de Mol te pakken krijgen, maar vooral ook genieten van het avontuur.’

Els (51) uit Tielt
Els (51) uit Tielt

De nestor van de groep is een West-Vlaamse leerkracht met vier volwassen dochters. Haar eerste kleinzoon zorgt sinds kort voor een beetje mannelijke tegenwicht. Els is sinds jaren voorzitster van vrouwenvereniging Femma in Aarsele.

Quote: ‘Mensen die me goed kennen denken dat ik een open boek ben, maar ze weten niet dat ik ook heel goed kan zwijgen als het nodig is.’

Gilles (29) uit Deurne
Gilles (29) uit Deurne

Een Gilles uit Antwerpen die ook nog iets wegheeft van Gilles Van Bouwel: verdacht? Of kan hij daarom net niet de Mol zijn? Gilles is papa van een zoontje en medevennoot van een brasserie en een bakkerij in Wilrijk.

Quote: ‘Er zijn weinig of geen dingen die ik niet zou doen of durven.’

Jolien (25) uit Gent
Jolien (25) uit Gent

De jonge Jolien is een ‘guitige en energieke West-Vlaamse’ die na haar studies is blijven plakken in Gent. Ze beschrijft zichzelf als doodeerlijk: ‘Als een vriendin me vraagt wat ik vind van haar nieuwe outfit, zal ze snel weten wat ik echt denk.’

Quote: ‘Ik heb mezelf een persoonlijk doel gesteld bij deze reis, en dat is om nergens ‘neen’ op te zeggen. Als het op mijn weg komt, doe ik het gewoon.’

Laure (46) uit Duffel
Laure (46) uit Duffel

Laure – uitgesproken op z’n Frans – is een mama van drie kinderen. In haar vrije tijd leidt ze een blindegeleidehond op. De Antwerpse kan een Frans accent niet verbergen, het gevolg van haar tweetalige opvoeding.

Quote: ‘Ik ben van weinig zaken bang, en ben eerder een durfal. Als ik iets doe, ga ik er volledig voor.’

Salim (28) uit Mechelen
Salim (28) uit Mechelen

Salim – je zegt Selim – is als shopmanager in de UGC-bioscoop in Mechelen verantwoordelijk voor de aankoop van de popcorn en ander lekkers. In het weekend maalt hij zijn kilometers op de flanken van FC Verbroedering Hofstade. Salim is goedlachs en innemend, maar ook fysiek niet te onderschatten.

Quote: ‘Ik ben heel sociaal en kom goed overeen met de meeste mensen, maar ik kan ook sluw en geniepig zijn.’

Lees ook: