Home Lifestyle ‘Expeditie Robinson’: kijkers denken dat trapproef op Wraakeiland oneerlijk verliep

‘Expeditie Robinson’: kijkers denken dat trapproef op Wraakeiland oneerlijk verliep

VIER verklaart waarom Farahs trappen minder ver uit elkaar stonden dan die van Dennis.

© VIER

In de zesde aflevering van ‘Expeditie Robinson’ deed Farah al voor de derde keer de trapproef en – spoiler alert – speelde ze zo een derde tegenstander naar huis. Maar had Dennis het niet veel moeilijker omdat zijn trappen verder uit elkaar stonden? Niet bepaald, zegt VIER.

Expeditieleden die naar huis gestemd worden door hun kampgenoten, komen dit seizoen op Wraakeiland terecht. Zodra ze daar met twee zijn, kunnen ze elkaar uitdagen door op de gong te slaan. De proef is elke keer dezelfde: zo lang mogelijk op twee tegenover elkaar geplaatste trappen blijven staan.

Farah kwam als tweede weggestemde aan op Wraakeiland en speelde Aisha en Liesbet naar huis. Weinigen hadden echter verwacht dat ze ook de sterke Dennis huiswaarts zou sturen. Op Twitter opperen enkele kijkers dat ze won omdat haar trappen veel dichter bij elkaar geplaatst waren.

Fair and square

‘Het klopt dat Farahs trappen veel dichter bij elkaar staan’, zegt Tania Berkovitch van VIER. ‘Voor de proef worden de trappen verder of dichter bij elkaar gezet naargelang de lengte van de kandidaat. Aangezien Dennis veel groter is dan Farah, viel het verschil deze keer veel harder op dan bij de vorige twee proeven. Als je hen op dezelfde breedte de proef laat doen, is het nu eenmaal veel makkelijker voor Dennis.’

Farah won dus wel degelijk fair and square. Volgende keer zal ze het opnemen tegen Eva, de Nederlandse die in aflevering 6 werd weggestemd door haar kampgenoten. Farah zal vermoedelijk niet vaak meer moeten winnen om de samensmelting te halen, die nu heel dichtbij lijkt te komen.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.