Home Lifestyle Food Warme thee, koude cola of een fris pintje: dit drankje is de...

Warme thee, koude cola of een fris pintje: dit drankje is de beste verfrissing met dit warme weer

Surprise!

Drankjes
© Kaizen Nguyen via Unsplash

It’s getting hot, hot, hot. En dus is het extra belangrijk om je goed te hydrateren. Benieuwd welk drankje de beste verfrissing biedt met dit warme weer? Wij hebben het antwoord! En dat zal je misschien verrassen…

We hoeven je wellicht niet te vertellen hoe belangrijk het is om voldoende water te drinken. Gemiddeld staat de standaard op zo’n 1,5 liter per dag, maar als je ongeveer wil meten hoeveel water jouw lichaam precies nodig heeft, bestaat er een eenvoudige formule: lichaamsgewicht x 30 ml. Water is eenvoudigweg nog altijd het meest hydraterend. Je mag gerust een ijsblokje toevoegen maar weet dan wel dat je lichaam de vloeistof trager zal opnemen aangezien het dat water eerst moet opwarmen. Ook een beetje citroensap in je water zou wonderen doen voor dat verfrissende effect.

Warme thee

Je raadt het nooit, maar een kopje warme thee kan enorm verfrissend zijn. Hoezo? Door de hitte van het drankje ga je transpireren, waarna je lichaam je zweet gaat verdampen en je lichaamstemperatuur daalt. Aha! Hetzelfde geldt trouwens voor een warme douche. Neem je een warme douche, dan gaan de bloedvaten in de huid openstaan en kan je lichaam warmte afvoeren. Bij een koude douche zullen die bloedvaten juist vernauwen.

Fris pintje

Hoewel een fris pintje, exotische cocktail of een ijskoud glas rosé meer dan ooit kan smaken op een terrasje in de zwoele avondzon, is alcohol drinken met deze temperaturen absoluut geen goed idee. De alcohol in je drankje zal ervoor zorgen dat de nieren het vocht sneller afvoeren met een uitdrogend effect als gevolg. Kan je het toch niet laten? Bestel meteen een flink glas water bij je alcoholische consumptie.

Koude cola

Suiker zorgt er niet alleen voor dat je tanden gaan rotten, je meer calorieën binnen krijgt en je kans op diabetes toeneemt, het zorgt er ook nog eens voor dat je lichaam gaat uitdrogen. Volgens een studie zou suiker ervoor zorgen dat je meer dorst krijgt. Water met een smaakje is een veel beter – en gezonder! – alternatief.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.