Home Lifestyle Food RECEPTEN: 3 x water met een origineel smaakje om je deze week...

RECEPTEN: 3 x water met een origineel smaakje om je deze week aan te verfrissen

Het wordt later deze week weer tropisch warm. ☀️

Infused water
© Luke Albert voor 'Infused water'

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar later deze week wordt het weer tropisch warm. En we weten allemaal hoe belangrijk het dan is om goed te hydrateren. Dat gewone glaasje water een beetje beu? Hier zijn drie originele recepten om je water een lekker smaakje te geven.

1 / 4
Braam, sinaasappel en gember
Citroen, blauwe bes en lavendel
Watermeloen en koriander
Infused water
Braam, sinaasappel en gember
Braam, sinaasappel en gember

Ingrediënten: 10 bramen – 1 sinaasappel (gebruik bloedsinaasappels wanneer ze in het seizoen zijn voor een nog mooier resultaat) – 3 cm verse gemberwortel – 1,25 l water – ijsblokjes (optioneel).

Prak de bramen in een kleine kom met de bolle kant van een lepel iets fijn. Schraap het fruit met al het sap in een grote kan. Rasp de schil van de sinaasappel, snijd in schijfjes en voeg de rasp en schijfjes aan de kan toe. Snijd de gember in dunne plakjes, en voeg aan de kan toe. Schenk er het koude water bij en laat minstens 2 uur trekken in de koelkast. Serveer eventueel met ijsblokjes voor extra verfrissing.

Citroen, blauwe bes en lavendel
Citroen, blauwe bes en lavendel

Ingrediënten: 1 citroen, plus extra om te serveren – 15 blauwe bessen, plus extra om te serveren – 1 tl gedroogde lavendel – 1,25 l water – ijsblokjes (optioneel).

Haal met een dunschiller lange repen schil van de citroen en zet ze apart. Snijd de citroen in dunne schijfjes en doe ze in een grote kan. Voeg de blauwe bessen en lavendel toe aan de citroenschijfjes, schenk er het koude water bij en laat minstens 2 uur trekken in de koelkast. Garneer elk glas met een schijfje citroen, wat blauwe bessen en een paar reepjes citroenschil.

Watermeloen en koriander
Watermeloen en koriander

Ingrediënten: 1 kleine watermeloen – 10 takjes koriander, plus extra om te serveren – 1 sinaasappel – 1,25 l water – ijsblokjes (optioneel).

Snijd de halve watermeloen met schil en al doormidden. Doe de stukken samen met de koriander in een grote kan. Haal met een dunschiller reepjes schil van de sinaasappel, voeg ze aan de kan toe en schenk er het koude water bij. Laat minstens 2 uur trekken in de koelkast en serveer eventueel met een takje koriander in elk glas.

Infused water
Infused water

Meer originele recepten? Georgina Davis bundelde 50 verrassende waterdrankjes in het boek ‘Infused Water’ – € 13,50, uitgeverij Good Cook bij Bol.com.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.