Home Lifestyle Fan van ‘The Notebook’? Volgens psychologen is de film slecht voor je...

Fan van ‘The Notebook’? Volgens psychologen is de film slecht voor je relatie

Welke romantische films zijn wél goed volgens de experts?

‘The Notebook’ is een van de populairste romantische films ooit gemaakt. Volgens psychologen is dit meteen ook de slechtste film die je kunt kijken wanneer het aankomt op een gezonde relatie. Welke films kunnen we dan best wél kijken?

Heb jij ‘The Notebook’ al gezien? Wacht, laat ons de vraag even herformuleren: hoeveel keer heb je ‘The Notebook’ al gezien? De legendarische film bracht niet enkel Ryan Gosling en Rachel McAdams in ons leven, maar ook onrealistische ideeën over de liefde. En het is juist om die laatste reden dat psychologen niet te spreken zijn over onze favoriete romantische film.

Perfectie bestaat niet

Het verhaal van Noah en Allie is zo heerlijk idealistisch en juist dat maakt het zo ongezond om naar te kijken. Perfecte liefde en romantiek zoals dat in de film vind je gewoonweg niet in het echte leven. Volgens de relatie-expert Gurpreet Singh krijgen we onrealistische verwachtingen door het personage van Noah.

Hierdoor krijgen gewone mensen het gevoel dat ze moeten blijven zoeken tot ze een gelijkaardige partner vinden. Wachten op een man die voor jou een huis bouwt met zijn blote handen én 365 liefdesbrieven schrijft? Good luck with that, girl.

Ook de klassiekers ‘Dirty Dancing’, ‘Notting Hill’ en ‘Grease’ bezorgen ons onrealistische verwachtingen wat de liefde betreft en kijken we dus beter niet volgens de psycholoog.

Realistisch voorbeeld

Niet getreurd, want in het lijstje met ‘goede’ films, die dus wél een gezonde kijk geven op relaties, staat ook eentje met Ryan Gosling! ‘La La Land’ is volgens de expert een veel realistischer liefdesverhaal (als je even vergeet dat ze zweven en non-stop zingen).

Ryan Gosling en Emma Stone vertolken Mia en Seb in deze moderne musical. Wat hun relatie zo eerlijk maakt, is het feit dat ze enorm verliefd zijn, maar elkaar loslaten zodat ze kunnen groeien in het leven. Wanneer ze jaren later elkaars pad weer kruisen, beseffen ze dat hun relatie ondanks de pijn de moeite waard was.

Andere ‘gezonde’ opties zijn ‘Bridget Jones’s Diary’, ‘Annie Hall’ en ‘Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith’.

Oké, we hebben het begrepen, perfectie bestaat niet. Maar dat weerhoudt ons niet om af en toe weg te dromen…

Brb, er wacht ons een afspraak met Ryan Gosling!

Bron: Time Out

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.