Home Lifestyle Terug naar je ex? Met deze 9 tips heeft jullie relatie deze...

Terug naar je ex? Met deze 9 tips heeft jullie relatie deze keer wél kans op slagen

4. Praat in alle eerlijkheid over de dingen die jullie deden tijdens de breuk.

© Pablo Heimplatz via Unsplash

Er zijn zo van die ex-vriendjes die je nooit meer wil zien en er zijn bij wie je hart spontaan sneller gaat kloppen wanneer zijn of haar naam valt. Dus oké, na lang twijfelen, beslissen jullie de relatie een tweede kans te geven. Maar hoe doe je het deze keer wél slagen? We’ve got you covered. 

1

Doe het rustig aan

Ja, het is geweldig dat jij en je ex jullie relatie opnieuw een kans willen geven. En hoewel er geen bepaalde regels rond bestaan, is het zeker geen slecht idee om het rustig aan te doen. Het laatste wat je wil doen, is te hard van stapel lopen. Intussen heb je de tijd om uit te zoeken wat je wil, en zo komen we bij tip 2.

2

Zoek uit wat je wil

Dit is je kans om al je kaarten op tafel te leggen, dus wees niet bang om jezelf af te vragen wat je nodig hebt om gelukkig te zijn in deze relatie. Wat zijn je verwachtingen je van deze relatie? En belangrijker: wat verwacht je van je partner? Deel deze verwachtingen met je lief in alle openheid. Alleen zo kan je de banden terug aanhalen en opnieuw een gezonde basis leggen.

3

Bekijk dit als een nieuwe relatie

Ja, jullie waren al eens samen en je kent elkaar al een tijdje, maar tijd verandert mensen. Dus leer je voormalige partner opnieuw kennen. Stel hem of haar vragen, peil naar zijn of haar gedachten en gevoelens. Heeft je partner andere interesses, hobby’s en vrienden? Helemaal oké. Zolang hij of zij maar dezelfde waarden en normen deelt, zit je goed.

4

Praat over de dingen die jullie deden tijdens de breuk

Dit kan even pijnlijk zijn, maar als je met een schone lei wil beginnen, is het goed om 100 % eerlijk te zijn met elkaar. Je hoeft daarom niet in detail te gaan. Als je zegt dat je enkele weken met iemand hebt gedatet, weet je partner genoeg. Het belangrijkste is dat jullie er over praten, zodat er na enkele maanden of jaren geen lijken uit de kast vallen.

Ga niet in detail en blijf er niet over doordrammen. Zand erover!

Is je lief van streek – ook al heeft hij of zij daar het recht niet toe, want hallo, jullie waren uit elkaar – praat dan over zijn of haar bezorgdheden en angsten, maar blijf er niet over doordrammen. Zand erover en let’s move on!

5

Volg je buikgevoel

Waren er zaken waar je je destijds niet goed bij voelde, maar besloot je die bewust te negeren? Dan is het hoog tijd om je buikgevoel te volgen. Misschien dacht je toen dat de dingen wel zouden veranderen, geloofde je niet in jezelf of wist je niet wat je wou. Als je je relatie een tweede kans geeft en je wil het deze keer echt doen slagen, is het cruciaal om op je instinct te vertrouwen als je niet opnieuw in hetzelfde straatje wil sukkelen.

6

Bespreek jullie oude issues

De kans is groot dat jullie oude issues weer zullen opborrelen en jullie over dezelfde zaken ruzie zullen maken als voorheen. Daarom is het goed om zulke dingen reeds op voorhand te bespreken. Jullie hoeven daarom geen oude koeien uit de sloot te halen, maar het is wel belangrijk om die bepaalde zaken aan te halen en met elkaar te bespreken waar het schoentje wringt.

Bespreek jullie issues vóór jullie erover ruziën.

De sleutel zit ‘m hier in het bespreken van jullie vaak terugkerende issues vóór jullie erover ruziën, omdat jullie dan allebei kalm zijn en de kans groter is dat jullie er samen uitkomen.

7

Tackel het onderwerp ‘vertrouwen’

Aangezien jullie een gezamenlijk verleden hebben, is de kans groot dat het vertrouwen tussen jullie al eens of meerdere keren werd geschonden. Of er nu bedrog in het spel was of niet, eenmaal iemands vertrouwen werd geschonden, is het geen sinecure om het terug te winnen.

Vandaar de tip om met elkaar te bespreken wat trouw en vertrouwen voor jullie betekent. Deel jullie verwachtingen en pols bij elkaar hoe toegewijd jullie zijn. Je hoeft daarom nog niet meteen een huwelijksdatum te prikken, maar het is wel fijn te weten om te weten hoe jullie je relatie op lange termijn zien evolueren.

8

Verwacht niet dat iedereen jullie beslissing zal toejuichen

Het is niet omdat jij er klaar voor bent om je ex een tweede kans te geven dat je familie en vrienden er ook om staan te springen. Je zal ongetwijfeld geen al te positieve dingen over hem of haar hebben verteld na de breuk, waardoor ze nu misschien een verkeerd beeld van je partner zullen hebben.

Onthoud dat je vrienden en familie enkel het beste voor je willen en wees begripvol.

Onthoud dat ze enkel het beste voor je willen en wees begripvol. Zeg hen dat je begrijpt dat ze zich zorgen maken, maar dat jij en je partner goed over de beslissing hebben nagedacht en jullie graag met een schone lei willen beginnen. En wel liefst met de steun van jullie dierbaren.

9

Weet waar je aan begint

Ondanks de schone lei zullen jullie op een bepaald moment hervallen in oude patronen. Het is zeker niet de bedoeling van elkaar te veranderen, dus je zal je er moeten bij neerleggen dat er nu eenmaal dingen eigen zijn aan het karakter van je partner en dus altijd hetzelfde zullen blijven.

Lees ook: