Home Lifestyle ‘Thuis’: zullen onze voorspellingen voor de seizoensfinale uitkomen?

‘Thuis’: zullen onze voorspellingen voor de seizoensfinale uitkomen?

We vrezen dat we grandioos gebuisd zijn...

Een kleine maand geleden deden we enkele voorspellingen over de seizoensfinale van ‘Thuis’ op vrijdag 23 juni. Jawel, binnen twee dagen! Eens kijken wat er nog overblijft van de scenario’s die aan onze fantasie ontsproten…

Je kan onze theorieën van een maand voor de seizoensfinale hier herlezen >> 5 dingen die volgens ons zullen gebeuren in de seizoensfinale van ‘Thuis’

1. Julia probeert Luc te vermoorden: mogelijk

Onze theorie over wacko Julia lijkt te kloppen: ze wil wraak op de mannen die haar leven hebben verwoest. Luc kreeg nog maar eens kokend water over zich heen, en deze keer over een niet-verlamd lichaamsdeel. Ook de koekjes, die we vanaf het begin verdacht vonden, blijven terugkomen. Rattenvergif of glas kan er niet in zitten, want Luc at ervan en leeft nog. Maar de manier waarop Julia als een stereotiepe slechterik nog even aan de deur bleef piepen om te zien of haar ex van haar koekjes met chocolade at, is heel verdacht. Misschien is het een traagwerkend gif?

Waldek, Julia’s andere ex, is ook niet in een al te beste staat. Frank vreest dat hij z’n vroegere Poolse vriend net iets té hard in elkaar sloeg, waarna die in het water terechtkwam en verdronk. Maar zou het geen toffe twist zijn als Julia haar in elkaar geslagen ex aan het kanaal vond, hem meenam en ‘m nu ergens gevangen houdt en misschien zelfs foltert? Met die crazy blik die ze de laatste tijd in haar ogen heeft – overacting, much? – achten we de knotsgekke kokkin tot alles in staat. Eén ding is zeker: deze verhaallijn wordt vrijdag een van de allerbelangrijkste.

2. De Kabouters gaan failliet en Sam belandt in een burn-out of draait door: weinig waarschijnlijk

Raar maar waar: zowel met De Kabouters als met Sam lijkt het beter te gaan. Sam stopte tegen alle verwachtingen in plots met haar bedrijf, en voelt zich sindsdien blijkbaar beter. Bovendien wil Mayra het geld dat ze van Marianne kreeg (zie later) in het klusbedrijf investeren. Ondanks de verwachtingen van een maand geleden, lijken Sam en De Kabouters dus niet echt een rol te gaan spelen vrijdag.

3.    Judith betrapt Tom en Karin net voor het huwelijk / Ann vertelt Judith wat ze weet over Tom en Karin net voor het huwelijk: onmogelijk

Hier zaten we er volledig naast, want de oplettende kijker wist eigenlijk al dat het trouwfeest van Judith en Tom voor het najaar gepland staat. Anyhow, het lijkt ons nog altijd weinig waarschijnlijk dat dat feestje doorgaat. Judith moet toch iets beginnen voelen nu ze Tom en Karin al meerdere keren in een omhelzing aantrof, en ze lijkt bovendien nog altijd niet heel overtuigd van het feit dat ze wil trouwen. Toegegeven: we zouden ook twijfelen, moest onze aanstaande afkomen met een pitteleer als trouwkostuum…

Een nieuwe voorspelling: Karin zoekt vrijdag troost bij Tom en ze worden betrapt door a) Ann b) Judith c) Steven (schrap zelf maar wat volgens jou niet past). Misschien vlucht Judith wel naar Zuid-Amerika, in de sterke armen van Toon?

© één

4.    Ann en Mayra vechten, met een miskraam of een gewond Sandrientje tot gevolg: weinig waarschijnlijk

Ook hier nam onze verbeelding een loopje met ons. Of beter gezegd: onze hoop op een evenaring van het legendarische perrongevecht. Helaas, Mayra en Ann doen weer beschaafd tegen elkaar – boe, saai – dus tot een gevecht tussen de ex-geliefden zal het niet komen.

Als we een catfight krijgen, zal het eerder een herhaling van die van twee jaar geleden zijn: Mayra versus Marianne. Marianne gaf namelijk 50.000 euro aan Mayra om haar deel van het hoederecht over Sandrine op te geven, maar ‘vergat’ iets op papier te zetten. Een beetje beledigend van de scenaristen om zo’n nalatigheid aan een pientere dame als ons madam Marianne toe te schrijven, maar soit. Laat ons vooral hopen dat, als er een Mayra vs. Marianne 2.0 komt, die niet eindigt met Marianna aan het onderste van een trap. Nóg een zomer met de vraag of ons favoriet personage al dan niet dood is, kunnen we echt niet aan.

5.    Leo en Marianne kussen: jazeker!

Yes, eindelijk eentje juist! Hier is geen twijfel mogelijk: Marianne en Leo gaan vrijdag zoenen, smoochen, kussen en alles wat je je niet wil inbeelden over een koppel senioren. Maar ze zijn zo schattig, toch? De liefdesweg van Marianne en de ex van haar beste vriendin – we vergeven het haar – zat tot nu toe vol putten, maar we zijn er volledig van overtuigd dat die vanaf volgend seizoen helemaal smooth zal zijn. Misschien zal Leo wel in Mariannes plaats vechten met Mayra? Hij is dan wel maar anderhalve meter groot, wij zouden pitbull Leo niet graag kwaad tegenover ons hebben staan!

© één

Om even ons eigen rapport te maken: met een score van (hopelijk) 2/5 zijn we grandioos gebuisd. We proberen de eer te herstellen met een paar nieuwe voorspellingen.

  1. Olivia is zwanger
  2. Olivia en Lowie gaan terug samen zijn
  3. Karin, Steven en Kobe worden one happy family
  4. Simonne gaat wenen
  5. Frank gaat ‘Miljaar!’ roepen
  6. Eddy zal een pintje drinken
  7. Nancy zal iemand bellen met haar phablet

Voilá, hopelijk hebben we nu wat meer juist…

Meer ‘Thuis’: