Home Uit & thuis 5 dingen die volgens ons zullen gebeuren in de seizoensfinale van ‘Thuis’

5 dingen die volgens ons zullen gebeuren in de seizoensfinale van ‘Thuis’

Binnen exact een maand is het zover!

Eén
Binnen exact een maand zitten ‘Thuis’-fans aan hun scherm gekluisterd voor de spannendste aflevering van het jaar, namelijk de seizoensfinale. Hoog tijd om te beginnen speculeren, dus! Om wiens eventuele dood zullen we een zomer lang rouwen, welke relaties gaan op dramatische wijze kapot en welke andere ondraaglijke cliffhangers zullen ons twee maanden lang achtervolgen? We doen een paar doordachte gokjes.

1. Julia probeert Luc te vermoorden

Toegegeven: we hadden er zelf niet onmiddellijk aan gedacht toen we het nieuws over Cois’ verdachte dood hoorden. Maar de Facebookreacties onder ons artikel zetten ons aan het denken: is Julia naar Spanje gegaan om Coiske Pelckmans, die het begin van al haar miserie met mannen betekende, om zeep te helpen? Waarom wordt zijn dood anders zo vermeld? Zou Julia wraak willen nemen op al het mannelijk gespuis dat haar leven en haar geloof in de liefde verwoestte? Op Waldek nam Julia al min of meer wraak door hem een tijd in de gevangenis te laten steken. Daarna volgde (eventueel) Cois. Dus dan blijft enkel nog Luc over. Het hele thee-incident toont al aan dat ze haar ex kwaad wil doen. En wat is er gaande met die koekjes? Rattenvergif, misschien?

Thuis

2. De Kabouters gaan failliet en Sam belandt in een burn-out of draait door

Elke ‘Thuis’-fan weet dat de schrijvers van de soap werkelijk elk mogelijk actueel thema willen aansnijden. En een burn-out, die hebben we nog niet gehad! Zelfmoord zal arme Sam vast niet plegen – dat hebben we twee jaar geleden met Luc nog maar gehad, en daar kwam toen veel kritiek op – maar we voelen de verhaallijn van Sam en De Kabouters toch naar een serieus hoogtepunt (of beter: dieptepunt) gaan. Misschien draait ze wel volledig door? Of ontdekt Tim dat ze in het zwart werkte en drijft dat hen uit elkaar? Laat ons vooral hopen dat kleine Hannah er ongedeerd uitkomt. Nóg een babydood kunnen onze harten na Lucasje echt niet aan.

3. Judith betrapt Tom en Karin net voor het huwelijk/Ann vertelt Judith wat ze weet over Tom en Karin net voor het huwelijk

Nog iets wat elke ‘Thuis’-fan weet: grote feesten (zoals trouwfeesten) vallen altijd gelijk met de seizoensfinale. Het zou ons dan ook niet verbazen mochten Judith en Tom elkaar het jawoord geven op 23 juni, de spannendste vrijdag van het jaar. Of dat zal alleszins het plan zijn. Want een affaire blijft nooit lang verborgen in onze favoriete soap, zeker niet als iemand er al van op de hoogte is. En echt voorzichtig zijn de twee bronstige advocaten nu ook niet, toch? Dat trouwfeest wordt sowieso een ¡No pasarán!, Tom.

4. Ann en Mayra vechten, met een miskraam of een gewond Sandrientje tot gevolg

We laten onze fantasie even de vrije loop, maar je ziet het toch zo voor je, niet? Dat Mayra een vechtertje is, weten we al langer. Ze nam nog niet zo lang geleden Jessica onder handen, en enkele seizoen terug smeet ze onze allerliefste madam Marianne nog van de trap. Ann is haar cool ook vol-le-dig aan het verliezen door de strijd om haar dochter. We verwachten een catfight op het niveau van Marianne en Rosa op het perron anno 1999, en niets minder dan dat. Aangezien het de seizoensfinale is en alles dus een beetje dramatischer moet zijn, verliest Mayra de baby in haar buik misschien, óf verliezen beide dames Sandrientje uit het oog en overkomt haar iets. Wat het ook wordt, wij supporteren voor dokter Ann.

Thuis

5.     Leo en Marianne kussen

Ja, we moesten ook even wennen aan het idee. Jenny draait zich misschien om in haar graf, maar als er twee mensen zijn die wat liefde verdienen, zijn zij het wel. En Leo is verdorie vastberaden! De aanhouder wint altijd, toch? Maar laat ons hopen dat een kus het enige is wat we te zien krijgen, en dat de rest – het idee alleen al! – ons bespaard blijft. We zijn nog altijd een beetje misselijk van de hele dronken vrijpartij tussen Waldek en Mayra.

Wij proberen komend weekend op de Thuisdag alvast meer te weten te komen over de seizoensfinale. Hou onze site en Facebookpagina dus zeker in het oog! De seizoensfinale zie je op vrijdag 23 juni.

Meer ‘Thuis’:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.