Home Lifestyle OEPS: er vloeit blijkbaar veel te veel alcohol in ‘Thuis’

OEPS: er vloeit blijkbaar veel te veel alcohol in ‘Thuis’

Is het jou al opgevallen?

Thuis‘-fan of niet, iedereen weet dat Frank en Eddy niet bang zijn van een pintje of twee, drie, vier… Maar nu krijgt de VRT de ene klacht na de andere binnen, want volgens enkele kijkers wordt het glas er te vaak geheven. Oeps!

Eddy werd vorige week vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis. En wat spookt er dan als eerste door zijn hoofd? Juist, ja: de wens om een lekkere, frisse pint. Samen met Frank kapte hij een serieuze voorraad achterover. Maar volgens een aantal kijkers mogen die pintjes iets vaker uit het beeld verdwijnen, want het zou aanzetten tot overmatig alcoholgebruik.

Water bij de wijn, euh… het bier

Ondertussen zijn die klachten al bij manager Diane Waumans aangekomen. Diane begrijpt de bezorgdheid en heeft dan ook al gepraat met de programmamakers. ‘Ik heb de ploeg van ‘Thuis’ inderdaad attent gemaakt op die klachten. We moeten ons bewust zijn van onze verantwoordelijkheid, zodat we niet overdrijven bij het in beeld brengen van alcohol. Natuurlijk zijn de schrijvers niet blind voor de impact die ze hebben.’

Ook ‘Thuis’-producer Hans Roggen beseft dat er gevoeligheid heerst, maar volgens hem zijn Frank en Eddy twee volksmensen die geen interesse hebben in dure wijnen of fancy champagneflessen. ‘Het is ook niet zo dat iedereen in de reeks alcohol drinkt. Dat geldt slechts voor een aantal personages, net zoals in de maatschappij.’

Het Vlaamse Expertisecentrum voor Alcohol en Drugs vraagt de soap toch om uit te kijken. Bij dezen: dames en heren, een pintje kan én mag, maar overdrijf niet.

Lees ook: