Home Lifestyle OEPS: deze Netflixserie wordt na amper één seizoen alweer afgevoerd

OEPS: deze Netflixserie wordt na amper één seizoen alweer afgevoerd

Jammer of terecht?

Het is over en uit voor ‘Girlboss’! Na amper een seizoen voert Netflix de reeks – gebaseerd op het levensverhaal van Sophia Amoruso, oprichtster van het modelabel Nasty Gal – alweer af. Al komt de beslissing niet bepaald als een verrassing…

Slecht nieuws voor de fans van ‘Girlboss’: Netflix schrapt de serie al na één seizoen. De komedie, gebaseerd op het leven van Sophia Amoruso die haar eigen modelabel Nasty Gal uit de grond stampte, en vernoemd naar haar biografie ‘Girlboss’, bleek helaas minder populair op het streamingplatform dan verwacht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Lui, arrogant en verwend’

Het eerste seizoen van ‘Girlboss’, dat de Zuid-Afrikaanse actrice Charlize Theron tot een van z’n producers mag rekenen, werd in april door Netflix met veel toeters en bellen aangekondigd. Maar zodra de reeks online te bekijken was, kwam de kritiek. En die was allesbehalve mals.

Het personage van Amoruso (rechts op bovenstaande foto), vertolkt door de 27-jarige Britt Robertson (links), werd opvallend negatief onthaald. ‘Een lui, arrogant, verwend nest’, klonk het unaniem. Dat ‘Girlboss’ nu wordt afgevoerd, is dan ook geen complete verrassing.

Ja, ik kan moeilijk zijn. Nee, ik ben geen trut.

Dit weekend reageerde Amoruso op het nieuws met een Instagramfoto waarbij ze schreef: ‘Dus… die Netflixserie over mijn leven werd zonet afgevoerd’. De post werd intussen verwijderd. Kort daarop deelde ze onderstaande foto met als bijschrift: ‘Op zoek naar m’n zelfvertrouwen…’.

Searching for my confidence like

A post shared by sophia amoruso (@sophiaamoruso) on

‘M’n leven als een karikatuur leiden was zwaar’

Later stuurde ze deze officiële reactie de wereld in: ‘Hoewel ik trots ben op het werk dat we hebben geleverd, kijk ik ernaar uit om weer controle te hebben over mijn eigen verhaal. Het was een goede reeks en ik ben vereerd dat ik met zo’n geweldig talent mocht werken, maar m’n leven als een karikatuur leiden was zwaar, ook al was het maar gedurende twee maanden. Ja, ik kan moeilijk zijn. Nee, ik ben geen trut. Nee, een jongen met de naam Shane heeft me nooit bedrogen. Het zal fijn zijn om ooit te kunnen vertellen wat er de laatste jaren gebeurd is. Mensen lezen de titel, niet de correctie. Dat heb ik wel geleerd’.

Mensen lezen de titel, niet de correctie. Dat heb ik wel geleerd.

Met haar jongste Instagrampost wil Amoruso de wereld duidelijk tonen dat ze haar hoofd niet laat hangen. ‘Het is een nieuw tijdperk. Teamportret voor Girlboss’, schreef ze bij onderstaande foto van zichzelf.

It's a new era. @girlboss team portrait ❣️

A post shared by sophia amoruso (@sophiaamoruso) on

Lees ook: