Home Deco OEPS: meer dan de helft van de Belgen is teleurgesteld over zijn...

OEPS: meer dan de helft van de Belgen is teleurgesteld over zijn kerstcadeautjes

Kreeg jij ook voor het zevende jaar op rij (fluorescerende) kousen van je oma?

© Eugene Zhyvchick via unsplash

Joepie, het is weer cadeautjestijd! Hoewel we elk jaar reikhalzend uitkijken naar het openen van die o zo aantrekkelijk geschenkjes onder de kerstboom, worden onze verwachtingen niet altijd ingelost. Kreeg jij van de Kerstman in plaats van die iPad ook een paar fluorescerende onderbroeken? Als het een troost mag zijn: je bent heus niet de enige die teleurgesteld met zijn of haar cadeautjes naar huis ging.

De webshop Kadolog deed namelijk onderzoek naar onze kerstpakjes. Ze liet 1.060 mensen een enquête invullen over de cadeautjes die zij onder de kerstboom vonden. Wat blijkt? Niet iedereen was er even blij mee. Meer dan 80% gaf zelfs toe dat ze ten minste één cadeautje kregen dat ze niet leuk vonden.

Ruilen of verkopen?

Meer zelfs: 26% van hen liet weten dat ze dat cadeautje aan iemand anders zullen schenken. Een kwart van de Belgen verkoopt het ongewenste cadeautje dan weer tegen betaling door. Het is dan ook niet voor niets dat de tweedehandswebsites momenteel op volle toeren draaien. Je weet dus waar je een gloednieuwe sjaal of cd voor een prikje kan kopen.

Om dat probleem toch te vermijden, bewaart 90% van de ondervraagde Belgen het kassaticket, zodat ze het pakje indien nodig nog kunnen ruilen voor iets anders. Het is natuurlijk wel moeilijk om te achterhalen of je nicht wel echt tevreden is met wat je haar cadeau deed. 93% van de ondervraagden durft namelijk niet toe te geven dat ze er teleurgesteld over zijn…

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.