Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© aruna kuchibhotla via unsplash

Naast kerstballen en slingers zitten er nog andere ongewenste bezoekers tussen die takjes.

Om deze (vieze) reden laat je je kerstboom best niet te lang in huis staan

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Kerstmis is alweer achter de rug, maar we laten onze kerstboom graag nog een paar weekjes staan. Wacht toch best niet te lang met hem buiten te zetten, want in elk exemplaar zitten zo’n 25.000 beestjes. Ieuw!


Bij Kerstmis hoort een kerstboom, daar is geen discussie over. Het brengt onmiddellijk heel wat gezelligheid in huis, maar helaas ook wat minder aangename zaken... In elk exemplaar zitten namelijk – naast 35 kerstballen, 10 slingers en nog meer lichtjes – gemiddeld zo’n 25.000 kleine beestjes.

Onder andere spinnenmijten, bladluizen en motten verstoppen zich graag tussen de takjes, in de stam of in de grond van je kerstboom. Je ziet de insecten gelukkig niet met het blote oog tussen je versiering rondspringen, maar ze zijn er helaas wel.

Winterslaap


De diertjes houden normaal deze tijd van het jaar hun winterslaap, maar dankzij de warme temperaturen in jouw salon of living denken ze dat het al lente is en komen ze stilletjesaan tevoorschijn. Wil je nu Kerstmis achter de rug is, voorkomen dat de cadeautjes onder jouw exemplaar plaats maakten voor deze vieze insecten? Zet hem dan toch op tijd buiten.

Officieel zou je de kerstboom eigenlijk tegen uiterlijk Driekoningen moeten afbreken, maar we wachten graag nog een aantal dagen – lees: weken – langer om afscheid te nemen. Met het bovenstaande in ons achterhoofd denken we dat hij dit jaar toch zal buiten staan op 6 januari. We houden ontzettend veel van kerst, maar we houden nóg meer van een spinnenvrij huis! Je kan volgend jaar natuurlijk ook een valse kerstboom zetten met extra veel ballen en extra weinig beestjes.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '