Home Lifestyle Deze 6 situaties kom je tegen op elk familiefeest

Deze 6 situaties kom je tegen op elk familiefeest

2. Al bij het aperitief slikken we onze goede voornemens samen met een aantal bitterballen door.

© giphy

In deze feestperiode schuim je talloze gezellige kerstmarktjes af met liters glühwein en tonnen braadworsten, maar je moet ook altijd aanwezig zijn op dat verplichte familiefeest. Deze 6 zaken gebeuren daar sowieso ieder jaar opnieuw.

1. Alcohol

Een aperitief of drie, gevolgd door enkele glazen wijn bij het zesgangenmenu en natuurlijk een digestiefje achteraf en een druppeltje bij de koffie. Alcohol vloeit a volonté op familiefeesten. Het is natuurlijk geen geslaagd feest als er geen nonkel, tante, neef of nicht dronken met zijn of haar hoofd boven de wc-pot hangt… *oogrol*

2. Fooooood!

We zeggen ieder jaar opnieuw dat we ons deze keer écht niet zullen overeten. Een tweede bord soep hoeft niet en een derde stuk taart is eigenlijk ook overbodig. Maar al van bij het aperitief slikken we die goede voornemens samen met een aantal bitterballen door, waardoor we de volgende dagen onze weegschaal angstvallig vermijden en overleven op een paar blaadjes sla.

3. Kruisverhoor

De singles onder ons krijgen deze standaardvraag minstens viermaal voorgeschoteld: ‘En, heb je al iemand ontmoet?’ We moeten ons telkens inhouden om niet theatraal te schreeuwen: ‘Nee, ik blijf voor altijd alleen met mijn kat!’ De gelukkige koppeltjes – ja, ook stelletjes die nog maar een paar maanden samen zijn – krijgen dan weer vragen als: ‘Wanneer gaan jullie trouwen?’ of ‘Denken jullie al aan kindjes?’. Ook daarbij slikken we de woorden ‘Mijn mama doet mijn was nog’ of ‘Puppy’s zijn schattiger dan baby’s’ wijselijk in.

4. Catfight

Ondanks de opperste feeststemming waarin iedereen zich bevindt, vindt er meestal toch ergens op de avond een verhitte discussie plaats. Ligt het aan de alcohol die de tongen wat losser maakt of aan het feit dat we het gezeur van onze tante niet meer kunnen aanhoren? Geen idee. Tja, een familiebijeenkomst zonder wat geroep of getier zou ook maar saai zijn.

5. Aankondiging

Blijkbaar spaart iedereen in de familie zijn of haar belangrijke mededelingen op tot wanneer jullie allemaal samen aan tafel zitten. ‘We zijn zwanger’, ‘We gaan een huis kopen’, ‘We zijn verloofd’, ‘Ik krijg promotie’, ‘We nemen een puppy’… En jij zit daar met je derde stuk taart, nadenkend over jouw grootste verwezenlijking van het jaar: ‘Ik kocht een paar sneakers aan 60% korting.’

6. Cadeautjes

Je deed je best om maanden op voorhand tips rond te strooien over wat je graag onder de kerstboom zou willen vinden. Geen sokken, geen zakdoeken en al zeker geen spullen voor in de keuken. En wat zie je als je uiteindelijk je pakje opent? Een koekjesvorm. Je hebt nog nooit in je leven gekookt, laat staan zelf een taart gebakken, dus hartelijk dank… Not!

Lees ook: