Home Lifestyle Vergeet paintball! Ga voor je volgende teambuilding eens samen bijlwerpen

Vergeet paintball! Ga voor je volgende teambuilding eens samen bijlwerpen

Uitgetest en goedgekeurd door onze redactrices!

Op zoek naar een originele activiteit voor je volgende teambuilding of mag het gewoon eens iets anders zijn dan een rondje paintballen? Sinds kort kan je in ons land aan indoor axe throwing – oftewel een stevig potje bijlwerpen – doen. Goed voor je armspieren én om je frustraties kwijt te raken!

In de Verenigde Staten is bijlwerpen al jarenlang een populaire activiteit. Zeker op zogenaamde divorce parties is het populair, want vaak wordt daarbij een foto van de ex-partner omhooggehangen, waarop gemikt wordt. Bij Lumberjacks, de eerste locatie in Vlaanderen waarop je aan indoor axe throwing kan doen, gaat het er net iets anders aan toe. Net zoals bij een bowlingbaan ga je om beurten naar het doel mikken. No worries, want de verschillende banen zijn van elkaar afgeschermd, waardoor je niet per ongeluk je buurman kan raken met je bijl. Oef!

Doel van het spel? Hoe dichter je bij de roos mikt, hoe meer punten je krijgt. Die kan je makkelijk aanduiden op de tablet die verbonden is met een groot scherm. Zo heb je een handig overzicht van wie er aan het winnen en verliezen is. Je hoeft trouwens niet onder te doen voor je mannelijke teamleden, want het is zeker geen typische mannensport. ‘Bijlwerpen gaat eerder om techniek dan om brute kracht. Laat je dus niet afschrikken, want het is verrassend makkelijk. De meeste mensen werpen de bijl al bij de eerste vijf tot tien worpen in het doel’, aldus zaakvoerder Stephane Van den Berghe.

Stiekem doen wij vrouwen het vaak ook iets beter, want wij denken meer na over onze techniek, terwijl mannen het sneller op kracht gaan gooien. Op dat moment loopt het dan ook snel fout. Daarnaast zijn verschillende vrouwelijke celebs fan van de sport. Zo deden Jennifer Garner, Jennifer Lawrence en Serena Williams het ons al voor.

Lumberjacks opende een eerste vestiging in Gullegem (Kortrijk), en deze week openen ze ook de deuren in Eeklo. In september volgt Aalst, en als vierde vestiging koos de organisatie voor Gent. Wie zelf een keertje wil bijlwerpen, kan dat vanaf € 15 per uur. Daarnaast zijn er nog twee andere formules van € 36 en € 45. Bij die laatste krijg je een persoonlijke werpcoach, doe je mee aan een toernooi en volgt er nadien een prijsuitreiking.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.