Home Lifestyle Body ONDERZOEK: zo veel val je af door staand te werken

ONDERZOEK: zo veel val je af door staand te werken

Say what?!

Steeds meer kantoren bieden de optie om staand te werken. Met een tafel die omhoog gedraaid kan worden, wissel je makkelijk van houding, maar toch is de verleiding om te blijven zitten vaak groot. Maar niet als je hoort hoeveel je af kan vallen door staand te werken!

Uit onderzoek blijkt namelijk dat je door staand te werken een behoorlijk aantal kilo’s kan kwijtspelen. Een goede reden om iets vaker de benen te strekken, denken wij dan. In zo’n vier jaar tijd zou je al snel ongeveer tien kilo kunnen vermageren. Say what?!

Compenseren

Hoezo? Volgens wetenschappers van European Journal of Preventive Cardiology gebruik je een stuk meer spieren wanneer je staand aan het werk bent. Vooral je middel en je benen kost het meer inspanning om je bovenlichaam stabiel te houden. Wel geven ze aan dat je dat niet mag compenseren door meer te eten of net meer te gaan zitten buiten je werktijd. Als je je dus netjes aan de ‘regels’ houdt en vaker de benenwagen gebruikt, kan je zo’n 2,5 kilo per jaar verliezen.

Meer voordelen

Mocht dat nog niet genoeg reden zijn om iets vaker voor staand werken te kiezen, zijn er nog meer voordelen die je misschien over de streep trekken. Zo zou het niet alleen helpen tegen obesitas, maar ook tegen diabetes en hart- en vaatziekten. Bovendien is het ook nog eens goed voor je brein. Doen, dus!

Tekst: Lisa Hoogmoet

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.