Home Lifestyle DAAR KOMT DE ZON: dit zijn 13 van de leukste spelletjes voor...

DAAR KOMT DE ZON: dit zijn 13 van de leukste spelletjes voor buiten

Ideaal voor wie een grote tuin heeft!

spelletjes buiten
© Erol Ahmed via Unsplash

De komende dagen beloven erg zonnig te worden en is het dus ideaal om je spelletjes voor buiten weer eens boven te halen. Heb jij een (grote) tuin? Waag je komend weekend dan eens aan een rondje petanque of probeer om met de hulp van enkele houten blokken een stapeltoren te maken. Om je te inspireren, hebben wij alvast 13 buitenspelletjes op een rij gezet.

1 / 13
Bowling
Catch Ball
Tug of War
Croquetspel
Diabolo
Curling en Shuffle Board
Jeu De Boules
Kubb
Mikado
Mölkky
Ringwerpen
Stapeltoren
Beach ball
Bowling
Bowling

You know the drill.

€ 9,95 via Dreamland

Catch Ball
Catch Ball

De set bestaat uit 2 ronde schijven met extra sterk klittenband en een bijpassende tennisbal. Een ideaal spel om je oog- en handcoördinatie te bevorderen.

€ 12,50 via Bol.com

Tug of War
Tug of War

Eindelijk duidelijkheid over wie nu écht de sterkste is thuis? Bewijs het met een rondje touwtrekken.

€ 24,95 via Dreamland

Croquetspel
Croquetspel

Spelers strijden door met een hamer een bal door verschillende poortjes te slaan die op het speelveld zijn gerangschikt. Per poortje worden er punten behaald.

€ 23,99 via Bol.com

Diabolo
Diabolo

Hoe harder de diabolo draait, hoe beter hij in het touwtje blijft hangen. Rol de diabolo van rechts naar links over een egale grond. Als de diabolo helemaal links is, til je hem van de grond. De diabolo zal rond blijven draaien in het touwtje. Ga met je rechterstokje op en neer. Je linkerstokje moet je gewoon losjes vasthouden.

€ 17,99 via Bol.com

Curling en Shuffle Board
Curling en Shuffle Board

Speel samen met lief, familie of huisgenoot een spelletje curling op dit houten speelbord. Eerder zin in shuffleboard? Draai het bord dan gewoon om en je kan meteen beginnen spelen.

€ 35,95 via Dreamland

Jeu De Boules
Jeu De Boules

Bij petanque is het de bedoeling om de metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje te werpen. Petanque kan zowel individueel als in teamverband gespeeld worden

€ 11,99 via Bol.com

Kubb
Kubb

Kubb wordt gespeeld op een vlak speelveld. Het speelveld bakent men af met de 4 hoekstokken. Elk team zet 5 torens op de achterlijn. De koning zet men in het midden. De bedoeling van het spel is om met de stokken alle torens van het andere team om te gooien. Uiteindelijk wint het team dat de koning raakt.

€ 29,89 via Bol.com

Mikado
Mikado

Laat alle stokjes op één hoop vallen. Het is dan aan de spelers om deze één voor één uit de hoop te halen, maar de andere stokjes mogen niet bewegen.

€ 14,95 via Dreamland

Mölkky
Mölkky

Bij Mölkky komt het aan op een combinatie van geluk en gooien. De eerste speler die voor 50 punten aan pionnen omgooit is de winnaar.

€ 34,89 via Bol.com

Ringwerpen
Ringwerpen

Probeer goed te werpen met de ringen om zo de hoogste score te halen.

€ 13,95 via Dreamland

Stapeltoren
Stapeltoren

Bouw een toren, elke speler trekt een blok uit het midden en legt deze terug op de top. Als de toren valt, ben je verloren.

€ 28,20 via Bol.com

Beach ball
Beach ball

Spel voor twee personen waarbij je de racket gebruikt om het balletje over en weer te slaan.

€ 21,41 via Bol.com

Lees ook: