Home Lifestyle Fan van ‘La casa de papel’? Dan weten ook deze 5 Spaanse...

Fan van ‘La casa de papel’? Dan weten ook deze 5 Spaanse series je sowieso te bekoren

Wat dacht je van 'Alta mar' om mee te beginnen?

© Netflix

Heb je ‘La casa de papel ook iets te snel gebingewatcht? Geen nood, want er staan nog enkele andere Spaanse series op Netflix die ook de moeite waard zijn om op een lazy Sunday te bekijken. Wat dacht je van ‘Élite’ of ‘Las Chicas del Cable’ om mee te beginnen?

Het succes van ‘La casa de papel’ geeft ook andere Spaanse series de kans om aan populariteit te winnen. En terecht, want er staan op Netflix enkele pareltjes die ons met hun zuiderse charmes weten te bekoren. Ook deze Spaanse series kijken wij maar al te graag met ondertiteling.

1 / 5
‘Élite’
‘Las chicas del cable’
‘Alta mar’
‘Gran Hotel’
‘O sabor das margaridas’
‘Élite’
‘Élite’

Élite – of voor de fans: de Spaanse ‘Gossip Girl‘ – gaat over drie arme tieners die zich inschrijven op een klassevolle en exclusieve kostschool. Ze liggen er meteen in de clinch met de rijkeluiskinderen en de twee kampen maken elkaar het leven zuur, tot iemand de vete met haar leven moet bekopen.

De Netflixserie telt voorlopig nog maar één seizoen. Het tweede seizoen zal vanaf 2 september op de streamingdienst staan.

‘Las chicas del cable’
‘Las chicas del cable’

‘Las chicas del cable’ is een echte vrouwenserie met pit. Het verhaal speelt zich af in de jaren twintig en gaat over vier vrouwen die werken in een telefoonmaatschappij in Madrid. Ze werken er in een uiterst modern bedrijf en krijgen naast hun werk te maken met problemen op het vlak van liefde en vriendschap. Ben je fan van series als ‘Call the Midwife’ en ‘Grey’s Anatomy’? Dan is ‘Las chicas del cable’ sowieso iets voor jou!

‘Las chicas del cable’ telt drie seizoenen. Het vierde seizoen komt in september online te staan.

‘Alta mar’
‘Alta mar’

De mysterieuze serie ‘Alta Mar’ staat nog maar een kleine twee maanden op Netflix en kent nu al een groot succes. Het bloedstollende verhaal speelt zich af in de jaren veertig en vertelt hoe twee zussen na de dood van hun vader op een stijlvolle cruise van Spanje naar Brazilië reizen. Ze raken er gefascineerd door een aantal sterfgevallen op het schip en ontdekken tijdens hun ‘onderzoek’ grote familiegeheimen.

‘Alta mar’ heeft voorlopig nog maar één seizoen.

‘Gran Hotel’
‘Gran Hotel’

De serie ‘Gran Hotel’ werd 2011 voor het eerst uitgezonden en telt drie seizoenen. Een jonge vrouw verdwijnt op mysterieuze wijze en haar broer start zelf een zoektocht naar zijn zus. Hij infiltreert in het hotel waar zijn zus als kamermeisje werkte, maar wordt daar verliefd en stuit er op een aantal verontrustende gebeurtenissen.

Je kan alle seizoenen van ‘Gran Hotel’ op Netflix bekijken.

‘O sabor das margaridas’
‘O sabor das margaridas’

Ook de misdaadserie ‘O sabor das margaridas’ gaat over een jong meisje die op een onverklaarbare wijze verdwijnt. Tijdens het onderzoek duikt de rechercheur in het donkere verleden van de stad waar de verdwijning plaatsvond en stoot ze op bepaalde gebeurtenissen die ook haar in het verleden overkomen zijn.

Het eerste seizoen van ‘O sabor das margaridas’ staat sinds maart op Netflix.

Meer series: