Home Lifestyle Hotspots MUST DO: pop-upmuseum Smile Safari houdt een huisdierendag

MUST DO: pop-upmuseum Smile Safari houdt een huisdierendag

smile safari
© Smile Safari

Zo’n 12.000 bezoekers kwamen sinds 2 oktober langs in het eerste Instagrammuseum van België, Smile Safari. Wegens het grote succes, blijft het interactieve museum nog even open én worden er twee themadagen georganiseerd: een grootouderdag en een huisdierendag.

Smile Safari is een tijdelijk museum waar je in meer dan 40 kleurrijke, creatieve fotosettings leuke foto’s voor Instagram of gewoon voor je persoonlijke collectie neemt. Sinds begin oktober zakten duizenden amateurmodellen af naar Tour & Taxis in Brussel om er te poseren in een ballenbad, op een enorme roze telefoon, in een grote grijpmachine, in een bad vol geld en nog veel meer.

View this post on Instagram

Me trying to avoid Monday. ?? #mondays #smilesafari

A post shared by Smile Safari (@thesmilesafari) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Verlengd wegens succes

Door de grote vraag naar tickets, is de einddatum van het museum nu verlegd naar het einde van de kerstvakantie. En dat is niet het enige goede nieuws. Op de allerlaatste dag dat het museum open is, zondag 5 januari, mogen er voor één keer dieren gratis binnen. Je hond, kat, konijn of welk dier je ook thuis houdt, kan dus voor een dagje model spelen in de verschillende settings van Smile Safari. Al is het belangrijk dat je je beestje onder controle kan houden, benadrukt bedenker en initiatiefnemer Hannes Coudenys. ‘Het moet immers een aangename ervaring blijven voor iedereen; zeker voor de dieren’, klinkt het.

Op woensdag 27 november is het dan weer grootouderdag. Tussen 13u en 18u mogen oma’s en opa’s binnen aan een voordeeltarief van €5. Normaal kost een inkomticket je als volwassene €21,10. Coudenys merkte dat jongeren vaak hun ouders meenemen naar het museum, maar de grootouders vallen uit de boot. ‘Smile Safari kan een manier zijn om de generatiekloof te dichten, daarom organiseren we een grootouderdag’, legt hij uit. ‘Oma’s en opa’s die samen met hun kleinkind poseren voor de foto? Dat gaat schitterende herinneringen opleveren.’ Vanaf 7 december zal er bovendien een gloednieuwe fotosetting in kerstthema te vinden zijn in het museum.

Voor tickets en info over Smile Safari, surf je naar www.smilesafari.be.

Meer weekendtips: