Home Lifestyle TELEVISIETIP: slachtoffers uit ‘Helden van Hier’ maken kennis met de hulpverleners die...

TELEVISIETIP: slachtoffers uit ‘Helden van Hier’ maken kennis met de hulpverleners die hun leven hebben gered

Hartverwarmende momenten verzekerd.

Vanavond staat er een hartverwarmende special op het programma bij VTM. Voor één keer staan in ‘Helden van Hier: Door het Vuur’ niet de hulpverleners centraal, maar wel de slachtoffers die hun leven te danken hebben aan de Gentse brandweermannen en ambulanciers.

Voor het programma ‘Helden van Hier: Door het Vuur‘ mocht een televisieploeg de mannen van de Gentse brandweer en ambulanciers volgen. We waren getuige van verschillende heldhaftige scènes en emotionele momenten. Maar daar komt vanavond nog een schepje bovenop, want voor de eindejaarsspecial van het programma leren de slachtoffers hun reddende engelen kennen en blikken we terug op de spannendste momenten uit de voorbije drie seizoenen.

Eerbetoon aan de hulpverleners

‘Ik ben Michael, ik ben 24 jaar en ik had hier eigenlijk niet meer mogen staan.’ Met deze krachtige woorden stelt Michael zich voor. In 2015 raakte de jongeman betrokken in een verkeersongeval. Hij gebruikte zijn gsm achter het stuur en hierdoor week hij af van de rijbaan. Zijn auto kwam omgekeerd tot stilstand tegen een boom en Michael zat gekneld in het wrak. Ambulancier Sven kroop bij hem in de auto om hem gerust te stellen. Ondertussen zijn we twee jaar verder en nu maakt Michael kennis met zijn held.

Ook Merlijn ontmoet zijn held, al beseft het kleine mannetje er niet veel van. Twee jaar geleden was Merlijns mama Ellen hoogzwanger. Ze kreeg thuis hevige weeën, maar haar man was niet thuis. Ze belde een ambulance en dat was voor haar een grote geruststelling. ‘Voor mij deed er niet meer toe wat er gebeurde. Ik was niet meer alleen en dat was een geruststelling’, vertelt Ellen aan haar held Kenneth. Maar ook ambulancier Kenneth zal dat moment nooit meer vergeten.

Het is een van de mooiste interventies in mijn carrière.

Dries werd dan weer op een zebrapad aangereden door een auto. De chauffeur vluchtte weg en liet Dries zwaargewond achter. Dankzij de goede zorgen van de hulpverleners kan Dries nu opnieuw over dat zebrapad wandelen. Zijn vriendin wil daarom de ambulanciers bedanken, maar ze kent hun namen niet.

‘Helden van Hier: Door het Vuur’ is vanavond om 21u15 te zien bij VTM.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.