Home Lifestyle Boeken Last van insomnia? Deze 8 boeken helpen je om de slaap te...

Last van insomnia? Deze 8 boeken helpen je om de slaap te vatten

© Beeld: Pexels

Je kent het wel: je bent moe, maar kan niet slapen. Slapeloosheid is een veelvoorkomend probleem en kan heel lang aanslepen. Zijn bij jou intussen alle truken van de foor voor een betere nachtrust (lees: melk met honing, kamillethee, aromatherapie, een verzwaringsdeken,…) de revue gepasseerd, maar kan je de slaap nog steeds niet vatten? Dan kunnen de onderstaande boeken misschien wél een lifesaver zijn.

Verhalen voor het slapengaan

In ‘Verhalen voor het slapengaan’ lees je verschillende kortverhalen die je helpen om sneller richting dromenland te reizen. De verhalen worden in het boek gerangschikt van kort naar lang en helpen je op de juiste manier te ontspannen in bed.

€ 15 – uitgeverij Querido via Bol.com

Superslapen, Floris Wouterson

In zijn boek ‘Superslapen’ geeft slaapcoach Floris Wouterson enkele cruciale tips om jouw slapeloosheid op jouw tempo aan te pakken. Hij toont met zijn boek aan dat een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse routine een groot verschil kunnen maken tijdens de nacht.

€ 20 – uitgeverij Van Duuren via Standaard Boekhandel

Start to Sleep, Annelies Smolders

In ‘Start to Sleep’ leert de Vlaamse psychotherapeute Annelies Smolders je hoe je (weer) kan slapen zónder medicatie en zonder kopzorgen. Dat doet ze met behulp van handige tips en grafiekjes, een slaapdagboek en vragenlijsten waarmee je zelf op zoek kan gaan naar de trigger van jouw slaapprobleem.

22,95 – uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts via Bol.com

Slapeloos, Anders Borthe

Auteur Anders Borthe kampt zelf al meer dan 10 jaar met insomnia, maar is de strijd tegen zijn slaapprobleem aan het verliezen. Daarom gaat hij samen met jou in zijn boek op zoek naar het ultieme redmiddel en legt hij uit waarom bepaalde middeltjes voor jou geen of juist wél een lifesaver kunnen zijn.

€ 21,99 – uitgeverij Volt via Standaard Boekhandel

Moe, Léonard Anthony & Adrian Chaboche

In hun boek ‘Moe’ doen auteurs Léonard en Adrian net het tegenovergestelde van wat jij doet: hun slapeloosheid omarmen. Ze tonen aan dat dat met behulp van de juiste techniek weleens de sleutel tot succes (en dromenland) zou kunnen zijn.

€ 17,99 – uitgeverij Karakter via Standaard Boekhandel

Van dit boek ga je beter slapen, Catelijne Elzes & Deborah Feriks

In het boek ‘Van dit boek ga je beter slapen’ kan je op erkenning én herkenning rekenen. Catelijne en Deborah vatten in de paperback de koe bij de horens en gaan zélf op zoek naar slaapmiddelen op maat van jouw slapeloosheid.

€ 15 – uitgeverij Kosmos via Bol.com

Eerste hulp bij beter slapen, Aline Kruit & Irma Leijten

Slapen in slechts vijf stappen? Het kan, en zelfs zonder medicatie, rituelen of speciale matrassen. Hoe je dat doet, leggen artsen Aline Kruit en Irma Leijten je uit in hun boek ‘Eerste hulp bij beter slapen’.

€ 16,95 – uitgeverij Lannoo via Bol.com

De slaaprevolutie, Arianna Huffington

In ‘De slaaprevolutie’ gaat journaliste Arianna Huffington aan de hand van wetenschappelijke studies op zoek naar onze allergrootste vijand: onze technologieverslaving. Om ons slaapprobleem aan te pakken, moeten we eerst die verslaving onder de loep nemen, en daar helpt Arianna je in haar boek mee.

€ 20,99 via Fnac

[td_smart_list_end]

Lees ook: