Home Lifestyle Boeken 11 boeken waar wij de zomervakantie mee willen doorbrengen

11 boeken waar wij de zomervakantie mee willen doorbrengen

© Pexels

De vakantie is het ideale moment om eindelijk nog eens een boek vast te pakken en in één ruk uit te lezen. Geniet jij binnenkort van een staycation, maar weet je niet welk boek je leeshonger kan stillen? Van thrillers tot hartstochtelijke romans: deze boeken staan op ons lijstje voor de zomervakantie.

Zilveren vleugels – Camilla Läckberg

Net als Faye begint te denken dat de rust in haar leven is teruggekeerd, wordt ze plotseling weer in het nauw gedreven. Ze is in het buitenland een heel nieuw leven begonnen; haar ex-man Jack zit in de gevangenis en haar bedrijf Revenge is waanzinnig succesvol. Maar vlak voordat Revenge in de VS gelanceerd gaat worden, wordt het bedrijf serieus bedreigd en is Faye gedwongen naar Stockholm terug te keren. Met de hulp van een zorgvuldig geselecteerd team van vrouwen, gaat ze de strijd aan om haar bedrijf veilig te stellen – en om zichzelf en degenen die ze liefheeft te beschermen.

€ 24,99 – Bol.com

De bromance boekenclub – Lyssa Kay Adams

Gavin Scott heeft een probleem: zijn vrouw Thea is hem zat. En niet zomaar zat – dit is ‘pak je spullen, stap in de auto en verdwijn per direct uit mijn leven’-zat. In een wanhopige poging zijn huwelijk te redden, wendt Gavin zich tot zijn vrienden. En die hebben een wel heel onorthodoxe oplossing: de Bromance boekenclub.

In het diepste geheim ontmoet een groep stoere kerels elkaar regelmatig om over boeken te praten. Het boek van de maand? De romantische klassieker De gunsten van de gravin. Aan de hand van deze inspirerende lectuur vijzelen de mannen hun kennis op over verleidelijke koosnaampjes, romantische gebaren en de geheimen van een lang en gelukkig huwelijk. Samen stomen ze Gavin klaar voor de ultieme hereniging met Thea en hun twee dochters. Maar zijn de tips van de boekenclub genoeg voor deze hopeloze Romeo om de liefde van zijn leven terug te winnen?

Onze mening? Dit boek is zowel hilarisch als erg romantisch, en dat maakt het dus het perfecte boek om mee weg te duiken in je strand- of terrasstoel. Het doet je bij sommige passages stiekem zelfs reflecteren over je eigen relatie…

€ 17,99 – Bol.com

Naar de overkant – Santa Montefiore

Marigold woont met haar man Dennis en hun jongvolwassen dochter Suze in een klein dorpje op het Engelse platteland, waar iedereen elkaar kent. Wanneer ook haar negentigjarige moeder bij hen intrekt, omdat ze te oud wordt om alleen te wonen, en hun andere dochter Daisy met een gebroken hart terugkeert uit Milaan, waar ze zes jaar heeft gewoond, lijkt de drukte Marigold een beetje boven het hoofd te groeien. Of is haar toenemende verstrooidheid aan iets anders te wijten?

Terwijl haar dochters met moeite hun leven op de rails krijgen, ontspoort dat van Marigold steeds verder. Het lukt haar niet echt meer om haar winkel te runnen, het huishouden draaiende te houden en de aangekondigde bruiloft van Suze voor te bereiden. Dat zijn nochtans zaken waar ze normaal gesproken juist talent voor had. Juist op het moment dat ook Daisy de liefde opnieuw vindt, wordt de diagnose duidelijk. Meer dan ooit heeft Marigold de steun en liefde van haar familie nodig, maar zijn die wel in staat om de offers te brengen die dat van hen vraagt?

Onze mening? De boeken van Santa Montefiore zijn er om opnieuw en opnieuw te lezen, althans naar mijn gevoel. Oké, er is altijd wel een romance die centraal staat, maar het draait ook om meer dan dat. Denk maar aan familiebanden, levensbepalende keuzes etc.

€ 20,99 – Bol.com

Het veilige huis – Anna Downes

Het leven van Emily is op een dieptepunt beland, maar dan krijgt zij de kans van haar leven. Haar baas Scott vraagt haar als nanny aan de slag te gaan op het Franse landgoed waar zijn vrouw en dochtertje wonen. Emily wordt erheen gevlogen in een privéjet en is gecharmeerd van Scotts vrouw Nina en hun dochtertje. Ze leiden een luxeleven, maar al snel krijgt Emily twijfels. Waarom wonen ze zo geïsoleerd? Waarom spreekt het dochtertje geen woord tegen haar? Emily beseft dat onder de idylle gevaarlijke geheimen schuilgaan, en dat als zij niet meegaat in Scott en Nina’s verhaal, het paradijselijke leventje wel eens een gevangenis zou kunnen worden waaruit ontsnappen onmogelijk is…

€ 25,49 – Bol.com

Die zomer in Italië – Sue Moorcroft

Sofia woont in Engeland en zorgt al jaren voor haar doodzieke vader Aldo. Op zijn sterfbed doet Sofia haar vader de belofte om na zijn dood de plek te bezoeken waar hij is geboren. Ze weet dat het nu tijd is om haar eigen leven te leiden. Ze is nooit buiten Engeland geweest, maar vertrekt vastbesloten naar het piepkleine dorp in het Italiaanse Umbrië. In het slaperige dorpje vol familiegeheimen gaat Sofia aan de slag als serveerster in hotel Casa Felice. Ze leert daar de 18-jarige Amy kennen, een meisje wiens leven overhoop ligt sinds ze ontdekte dat haar vader niet haar biologische vader is. Sofia helpt Amy om haar leven weer op de rit te krijgen. Maar het is de interessante Levi die voor Sofia de grootste afleiding blijkt te zijn.

Onze mening? Umbrië wordt in deze roman zo prachtig beschreven dat je haast het gevoel hebt dat je zelf in Italië vertoeft. Gooi daar nog eens boeiende personages én een onverwachts liefdesverhaal aan toe, en je leest het net zoals wij in een ruk uit.

€ 19,99 – Bol.com

Even tussen ons – Jane Fallon

Holly en Roz zijn het perfecte team. Ze delen een kantoor, hetzelfde gevoel voor humor en al hun geheimen. Maar als Holly haar droombaan aangeboden krijgt, lijkt het wel alsof Roz niet zo blij voor haar is als ze had verwacht. En opeens beginnen haar kleine dingen op te vallen die niet helemaal kloppen. Hoeveel van Roz’ verhalen over haar pictureperfectleven is er eigenlijk echt waar? Wie is de échte Roz? En zijn Holly’s geheimen bij haar wel in goede handen…?

€ 20 – Bol.com

De mensen boven ons – Lisa Jewell

In een statig herenhuis in het Londense Chelsea ligt een tien maanden oude baby wakker in haar wieg. Gevoed en verzorgd wacht ze vrolijk tot iemand haar oppakt. In de keuken liggen, naast een haastig gekrabbeld afscheidsbriefje, drie in het zwart gehulde lichamen. Ze zijn al enkele dagen dood. De vier kinderen die ook in het huis woonden, zijn spoorloos verdwenen. Wie heeft er voor de baby gezorgd? Vijfentwintig jaar later ontdekt Libby wie haar biologische ouders zijn en erft ze het verlaten huis in kwestie. Een erfenis die al snel eerder een vloek dan een zegen blijkt te zijn…

€ 17,99 – Bol.com

Zij – Jennifer Weiner

Jo en Bethie Kaufman worden in de jaren veertig geboren en groeien op in een zich snel ontwikkelende buitenwijk van Detroit. Ze zijn close met elkaar, ook al zijn ze zeer verschillend. Jo is een tomboy die zich lekkerder voelt in spijkerbroek en gympen dan in een jurk. Ze weet al vroeg dat ze zich aangetrokken voelt tot meisjes en doet mee aan burgerrechtendemonstraties. Bethie is knap en populair, de gehoorzame dochter die een conventioneel leven wil en vol vertrouwen is dat ze dat zal krijgen. Maar wat is ‘conventioneel’ eigenlijk precies, in het licht van de enorme sociale veranderingen in de jaren vijftig en zestig?

€ 19,99 – Bol.com

Een vraagteken is een half hart – Sofia Lundberg

Als succesvolle fotografe met een gelukkig gezin lijkt de Zweedse Elin Boals uit New York alles voor elkaar te hebben. Maar schijn bedriegt. Elin verschuilt zich achter haar camera om de wereld buiten te houden. Niemand heeft toegang tot haar innerlijk, zelfs haar man en dochter niet. Wanneer ze een brief van haar geboorte-eiland Gotland ontvangt, wordt Elin overvallen door jeugdherinneringen. Ze schaamt zich voor haar daden, die maakten dat ze vluchtte en nooit meer omkeek. De brief doet haar beseffen dat ze moet terugkeren naar het eiland.

€ 21,99 – Bol.com

De Spaanse belofte – Karen Swan

Charlotte Fairfax is vermogensadviseur en moet voor een belangrijke klus naar Madrid. Daar ligt een rijke man op sterven, die van plan is zijn vermogen na te laten aan een volstrekt onbekende vrouw. Het is aan Charlotte om erachter te komen wie zij is, terwijl thuis in Londen haar verloofde en aanstaande schoonmoeder ongeduldig zitten te wachten op haar terugkomst om haar huwelijk voor te bereiden. Maar wat ze in Spanje ontdekt kan ze niet loslaten en zal haar voorgoed veranderen…

€ 18,50 – Bol.com (verschijnt op 8 juli)

De patiënt – Sebastian Fitzek

Hij heeft twee kindermoorden bekend, maar nu zwijgt Guido T. De politie is er zeker van: hij is ook de ontvoerder van de zesjarige Max, die spoorloos is verdwenen. De onderzoekers hebben echter enkel indirect bewijs. Zonder de verklaring van de gedetineerde loopt het onderzoek vast. Drie maanden na de verdwijning van Max plaatst het onderzoeksteam de wanhopige vader undercover als patiënt in het psychiatrisch gevangenisziekenhuis waar Guido T. zit. Zo kan hij toenadering zoeken tot de kindermoordenaar en hem een bekentenis afdwingen. Tenminste, als hij zelf zijn verstand niet verliest…

€ 21,99 – Bol.com

[td_smart_list_end]

Lees ook: